Son dönemlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere birçok ilde valilik ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen, rutin hale getirilen ve gençlerin manevi hayatını, düşünsel ilerleyişini kültürel emperyalizme kurban edecek konserlerin düzenlenmesi tepkilere neden oluyor.
Halkın hayat pahalılığı ve orantısız zamlardan dolayı ekonomik olarak zor günlerden geçtiği böylesi bir dönemde düzenlenen konserler vatandaşların, siyasi parti ve STK temsilcileri ile toplumun önemli bir kesimi tarafından tepki çekiyor.
Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu, hayat pahalılığının arttığı, zamların önüne geçilemediği, dar gelirliler başta olmak üzere asgari ücretle çalışanların maddi olarak zor günlerden geçtiği bir dönemde büyük paralar harcanarak konserler düzenlemesine halk tepki gösteriyor.
Büyük paralar harcanarak düzenlenen konserlerin bir an önce iptal edilmesi çağrısında bulunan halk, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediyelerin yatırım ve istihdam yerine israfa ve ifsada kaçan konser ile şenlikler düzenlemesinin doğru olmadığını vurguluyor.
Ekonomik sıkıntıların yaşandığı böylesi günlerde konserlerin Gaziantep için bir anlam ifade etmediğini söyleyen halk, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediyeden iş sahalarının açılmasını, yatırım yapılmasını ve altyapı sıkıntılarının giderilmesini istiyor.
Söz konusu konser ve şenliklerin özellikle gençlerin manevi, ahlaki değerlerine zarar verdiğini, israf ve ifsaddan başka bir işe yaramadığına aktaran siyasi parti ve STK temsilcileri, konserlere harcanacak paranın hizmetlere aktarılması, gençlerin ilim ve bilim dalında kendilerini yetiştirmeleri için harcanması gerektiğini belirtiyor.
Ardı arkası kesilmeyen konserlerin israf ve ifsaddan başka bir işe yaramadığını belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, konserlere harcanan paraların, ekonomik sıkıntı yaşayan ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşlara verilmesi çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer
Belediyelerin son zamanlarda milyonlarca lira harcayarak bu tür konserleri düzenlemeye başladığını ifade eden Göçer, işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu kentte böyle bir israfın kabul edilemez olduğunu belirterek belediyelerden mevcut kaynakların istihdam ve halkın kalkınması için harcanmasını istedi.
"Halkımız belediyelerden konser değil hizmet istiyor"
Halkın geçim, belediyelerin ise konser ve israf derdinde olduğunu vurgulayan Göçer, "Halkımız bu son dönemlerde maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı çok zor günlerden geçiyor. Parti olarak her gün halkın ve esnafın içindeyiz. Hangi vatandaşımıza ve esnafımıza dokunsak bin ah işitiyoruz. Vatandaş ve esnaf artan hayat pahalılığı başta olmak üzere ardı arkası kesilmeyen zamlardan yakınıyor. Esnaf iflasın eşiğine gelmiş, vatandaş geçimini sağlayamıyor. Artık zamlarla uyanıp zamlarla yatıyoruz. Şu an piyasada fiyat istikrarı adına bir şey kalmamış. Başta gıda olmak üzere temel tüketim maddelerinde fiyat takibi yapmak neredeyse imkânsız hale gelmiş. Özellikle de enerji ve akaryakıt zamları herkesin adeta belini büküyor. Böyle bir dönemde belediyelerin konser ve benzeri etkinlikler düzenlemesini asla kabul edemeyiz. Özellikle toplumun inanç başta olmak üzere hiçbir değeri ile bağdaşmayan konserlerle toplumun yozlaştırılmasına da karşıyız. Halkımız belediyelerden konser ve halkın faydasına olmayan, aksine zararına olan bu tür etkinlikler istemiyor. Halkımız belediyelerden hizmet istiyor." dedi.
"Halkın parasının konserlere harcanması doğru değil"
Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Ufuk Çıngırlar
Gaziantep’te sıklıkla düzenlenen konserlere tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Ufuk Çıngırlar, "Milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında hayatta kalma savaşı verirken, milyonlarca emekli asgari ücretin yarısı maaşla geçinmeye çalışırken, milyonlarca genç işsizlikten kırılırken, ekmek karnelerinin, ucuz et kuyruklarının oluştuğu, domatesin salatalığın taneyle satıldığı, karpuzun dilimle satıldığı böylesi bir ekonomik kriz içerisinde, 'itibardan tasarruf olmaz' denerek yapılan harcamalar, bunların silsile yoluyla tüm idarecilere yansıması, protokol masrafları, milyarlık makam uçakları, milyonluk zırhlı makam araçları, 3-5 maaş alan bürokratlar, böylesi bir tablo içerisinde, milyarlarca borç batağında olan belediyemizin bu kadar borç yükü altında olmasına rağmen, köstebek yuvasına dönmüş yollarımız, her kış yağmur sularının birikmesiyle ulaşımın meydana gelen aksamalar, sosyal yardımlara muhtaç hale gelmiş vatandaşlarımızın durumu ortadayken bu dar boğazda belediyemizin eğlenceye milyarlar harcaması, israfın savurganlığın bir göstergesidir. Başta tüm devlet yetkilileri olmak üzere kamu ve özel kuruluşların, vatandaşlarımızın her türlü israf ve savurganlıktan uzaklaşması dinimizin, kültürümüzün, inancımızın bir gereğidir." diye konuştu.
"Belediyelerin, kamunun parasını konserlerde çarçur etmesi kesinlikle kabul edilemez"
Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam
"Son zamanlarda belediyeler sanki kentin tüm sorunlarını çözmüş gibi sürekli konserler düzenliyor" diyen Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam da şunları söyledi:
Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik sıkıntıların milletimizi bunalttığı şu dönemde, belediyelerin konserler düzenleyerek toplumsal hassasiyetlerimize uzak bir tavır sergilemesi Saadet Partisi olarak bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Gelir dağılımındaki adaletsizlikler yüzünden çok büyük ekonomik travmalar yaşayan vatandaşlarımıza vergi indirimlerine giderek veya destek paketleri açıklayarak fayda sağlaması gereken belediyelerin, kamunun parasını hiçbir fayda gözetmeyen bu tür konserlerde çarçur etmesi kesinlikle kabul edilemez. Bu nedenle Saadet Partisi olarak büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi, derhal bu konserleri iptal ederek toplumun en önemli dinamiği olan ahlak, maneviyat, kültür ve eğitim alanında ciddi adımlar atmaya ve vatandaşlarımıza ekonomik açıdan katkı sağlayacak faydalı işler yapmaya davet ediyoruz.
"Ahlaki dejenerasyona yol açacak organizasyonlara göz yumulması doğru değil"
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, "Türkiye'de öncelikle gençleri Y ve Z kuşağı gibi harflerle kategorize eden bir zihniyet ortaya çıktı. Ben bu zihniyeti kabul etmiyorum. Bizim pırıl pırıl gençlerimiz var. Ecdadının izinde yürüyen, milli ve manevi değerleri taşıyan gençlerimiz var. Her grubun içerisinde olduğu gibi gençler içerisinde de bu tarife uymayan gençler olabilir. Bazen devlet büyüklerinin ya da gençleri eğitmekle mükellef olan kişilerin, bu gençlere milli ve manevi değerlerimizin neler olduğunu anlatmak yerine tam tersine onlara şirin görünmek için milli ve manevi değerlerimizle uyuşmayan organizasyonlar yaptıklarını veya bu tür organizasyonlara göz yumduklarını görmekteyiz. Bu davranış da maalesef en çok siyasetçilere sirayet ediyor. O yüzden bazı siyasetçilerin, milli ve manevi değerlerinden uzak olan kişilere şirin görünmek adına onlara hitap edeceğini düşündükleri tuhaf faaliyetler yaptıklarını üzülerek görüyoruz. Bu yanlıştır. Bizim gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, inançlı ve bizim kültürümüzün öğeleriyle beslenen gençler olması için çaba göstermemiz lazım. Bizim büyüklerimizin, belediyelerimizin, siyasi partilerimizin hedefi bu olmalıdır. Ahlaki dejenerasyona yol açacak birtakım organizasyonlar yapmaları veya bu tür organizasyonlara göz yummaları doğru değil." şeklinde konuştu.
"Belediyenin imkanlarını eğlenceye harcaması düşündürücüdür"
Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Mehmet Taş
Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Mehmet Taş, "Son zamanlarda ülkenin ekonomik yapısında ciddi anlamda sıkıntıların yaşandığına şahit olmaktayız. Belki her gün yaşamsal anlamda ihtiyaç olan tüm ürünlere zam gelmektedir. Vatandaş artık ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Yaşanan bu ekonomik sıkıntılar özellikle ve öncelikle de dar gelirli ailelere ciddi anlamda olumsuz yansımaktadır. Hal böyle iken belediyeler son zamanlarda eğlence programları düzenlemektedir. Halbuki sosyal, hukuk devlet anlayışına göre, hatta Belediyecilik Kanununa görede belediyelerin önceliği, görev ve sorumluluğu; imar, su, kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel altyapı, çevre ve çevre sağlığı, temizlik, konut, şehir içi trafik, ağaçlandırma, park be yeşil alanlar, gençlik ve spor, sosyal hizmet ve yardım, meslek ve beceri kazandırma, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi, şehrin okul öncesi dahil olmak üzere eğitimin her derece ve kademesi noktasında maddi ve manevi ihtiyaçlarının giderilmesi, sağlık ile ilgili tesislerim açılması ve benzeri ihtiyaçların giderilmesidir. Yine belediyecilik kanununa göre, hizmetlerin yerine getirilmesinde öncelik sırası belediyenin mali durumu ve hizmetin ivediliği dikkate alınarak belirlenir. Belediye şehrin öncelikle kenar semtlerinde bu ihtiyaçları gidermemişken, ülkenin ekonomik sıkıntılar içerisinde olması ve asgari ücretle yaşamsal ihtiyaçlarını gidermeyen vatandaşa harcaması gerekirken, belediyenin imkanlarını zevk eğlenceye harcaması düşündürücüdür." değerlendirmesinde bulundu.
"Bu tür konserlere artık son verilmelidir"
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Gaziantep Şube Başkanı İzzettin Beyaz
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Gaziantep Şube Başkanı İzzettin Beyaz ise, "Son zamanlarda belediyeler halkımızın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan bazı etkinlikler düzenlemektedir. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu zamanlarda halkımızın vergileriyle düzenlenen, gençlerimizin ahlakı erozyona sebep olan bu tür etkinlikler halkımızın nezdinde kabul görmemekte ve rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu tür konserlere artık son verilmelidir. Milli ve manevi değerlerimize zarar veren, geleceğimiz olan gençlerimize kötü örnek olan bu konserlerin derhal iptal edilmesi ve eğitim de önce ahlak ve maneviyat odaklı eğitime dönülmesini talep etmekteyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)