VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Fatih Çiftçi ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından gerçekleştirilen açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, 75 milyon insanın Van için kenetlendiğini söyledi.

 

“İnsanları Van’a getiren tek şey kardeşlik hukukudur”

Depremin ardından Van'a yardıma koşan bütün belediye başkanlarına teşekkür eden Vali Karaloğlu, belediye başkanını Türkiye'nin bir ucundan Van'a getiren tek şeyin kardeşlik hukuku olduğunu ve bu hukukun devam edeceğine inandığını ifade etti.

 

Van ve Erciş depreminden sonra dünya tarihine yazılacak bir başarının elde edildiğini ifade eden Karaloğlu, “Van'ın bu günlere gelmesine vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Daha sonra konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Yünören, Samanbüken ve Yılanlı köylerini kardeş köy ilan ettiklerini, eksiklerini görmek için bu köyleri ziyaret ettiklerini belirterek, “Sadece buraya camii taziye evi yaptık mesele bitti demek doğru değil. Daha önce belediyeler olarak Avrupa’daki belediyelerle kardeşlik protolü imzalardık. Bundan sonra kendi belediyelerimizle köylerimizle imzalarız” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başakşehir Belediyesi tarafından Yünören Köyü'nde yaptırılan camii ile Yılanlı ve Samanbüken köylerindeki taziye evlerinin açılışı gerçekleştirildi. (Hamza Kaya, Sinan Bilici - İLKHA)