İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gezi Parkı`ndaki oylaylarla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundular. Yapılan açıklamalara göre, Taksim`deki çalışma şu an AVM çalışması değil, yol genişletme çalışması... Olaylarda ise şu ana kadar 12 kişi yaralandı, 63 kişi ise gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, yapılan çalışmanın AVM yapma çalışması olmadığını, yol genişletme çalışması olduğunu söyledi. AVM ile ilgili olarak henüz bir çalışma başlatmadıklarını belirten Topbaş, bunun için gerilim oluşmasına gerek olmadığını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise çıkan olaylarda şu ana kadar birisi ağır olmak üzere 12 kişinin yaralandığını açıkladı.

Topbaş`ın açıklamalarından satırbaşları:

- Topçu Kışlası AVM mi yapılıyor kaygısıyla gelenler, maalesef bunları suistimal etmek için gelenler var.

- Çok masumane gelen vatandaşlarımızın maalesef suistimal edildiğini gördük.

- Bundan iki saat kadar önce benden randevu talep eden Mimarlar Odası Başkanı ile durumu istişare ettik. Onlar da özellikle siyasilerin bu durumu suistimal edebileceklerini ilettiler.

- Bizim orada yaptığımız AVM yapım çalışması değil, yol genişletme çalışmasıdır.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu:

12 YARALI VAR

- Yaşanmış olan asayiş hadiselerinde 11`i Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, biri de Şişli Etfal Hastanesi`nde olmak üzere 12 yaralımız var. Öncelikle hepsine geçmiş olsun diyorum.

- Bunlardan bir kişinin travma nedeniyle ameliyatı yapılmış ve ameliyat sonrası da yoğun bakımda bulunuyor. Bununla ilgili süreci hastanelerimiz kısa süre içinde taburcu edileceği bilgsini vermişlerdir.

- Bunlardan biri de Fas uyruklu Türkiye vatandaşı bir vatandaşımız...

- Ayrıca bu olaylarda bir gazetecinin de yaralandığını paylaşmak istiyorum.