MARDİN – Dost-Der tarafından yapılan açıklamada, “Akdeniz’in mavi sularında 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’deki ablukayı kaldırmak ve Müslüman kardeşlerimize insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisi terörist israil devleti tarafından saldırıya uğramış; saldırıda 9 Müslüman kardeşimiz şehit olmuş, onlarcası yaralanmıştır. Mavi Marmara şehitlerinin direnişi, tarihte bir dönüm noktası olup; tarihe altın harflerle yazılmış bir destandır. Terörist israil devleti, bu olaydan sonra Gazze üzerindeki ablukayı hafifletmek zorunda kalmış; Gazze’deki Müslümanlara daha fazla insani yardım ulaşmaya başlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

“Tazminat anlaşması şehitlerin amacına hizmet etmeyecektir”

Dost Der’in yaptığı açıklamanın devamında, “Son günlerde hükümetle terörist israil devleti arasında yürütülmekte olan tazminat anlaşmaları, Mavi Marmara Şehitlerinin amacına hizmet etmeyecektir. Terörist israil’in yaptığı özrün hiçbir değeri yoktur. Çünkü halen Gazze abluka altındadır. Helen Müslümanlar şehit edilmektedir. Siyonistler yeni yerleşim yerleri yapmaya devam etmektedir. Halen Filistin ve Mescid-i Aksa işgal altındadır. Müslümanların insani ve İslami en tabii hakkı olan ibadet etme özgürlüğü dahi Mescid-i Aksa‘da Müslümanlara çok görülmektedir.” denildi.

 

Dost Der açıklamasının  sonunda ise, “Hiç şüphesiz Mavi Marmara şehitleri ümmetin şehitleridir. Şehitlerin şahadetinin yıldönümünde aziz şehitlerimiz Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Ali Haydar Bengi, Necdet Yıldırım, Cengiz Akyüz, İbrahim Bilgen, Cengiz Songür, Fahri Yaldız, şehitlerin en tazesi Furkan Doğan’ı rahmetle anıyor; ruzi mahşerde şefaatlerine nail olmayı Cenabı Allah’tan temenni ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (Masum Erden - İLKHA)