BURSA – İnsani yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi, Bursa Ördekli Kültür Merkezi önünde yaptığı duayla  Suriye halkına 26. TIR’ı uğurladı. İHH Bursa Şubesi daha önce Suriye’ye gönderdiği erzak, yakacak ve giyecek yardımından sonra bu sefer de Suriye halkına  ilaç yardımında bulundu.

 

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan yaptığı açıklamada, Suriye zulmünün 3. Yılına girdiğini ve hala zulmün devam ettiğini belirterek “Biz İHH Bursa şubesi olarak  ilk günden son güne kadar yardım etmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

Suriye halkına İlaç yüklü 26.  yardım tırını uğurlamak için toplandıklarını dile getiren Kaptan, son zamanlarda sağlık konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu aktardı.

 

Suriye’deki  yaraları sarma adına, bir nebze de olsa ilaç kampanyalarının devam ettiğini belirten Kaptan, TIR’ın Reyhanlı’daki depoya ulaşmasının ardından sağlık taramalarına başlanacağını ifade etti.

 

Kaptan, bu zamana kadar Suriye halkı için yardım yapan Bursalılara teşekkür ederek, yardımlarının devam ettirmelerini, son güne kadar da dualarını esirgememelerini istedi.

 

Yardım TIRI’ı, Bursa Gazcılar Camii İmamı Mustafa Basri Hocanın yaptığı duanın ardından uğurlandı.(Zeki Aras-İLKHA)