BATMAN - Uzun yıllardan beri Batman'da hem görüntü hem de çevre kirliliği oluşturan kuruluşların başında gelen İpragaz Dolum Tesisleri, yeşil alana dönüştürülüyor. Batman Belediyesi’nin yeşil alana dönüştürme kararı aldığı eski İpragaz Dolum Tesisleri’nin park yapım ihalesi saat 15.00’te Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik’in başkanlığında yapılan ihaleye, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Petrolkent ve Yavuzselim Mahalle muhtarları ve şirket yetkilileri katıldı.

 

İhalenin açılış konuşmasını Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik yaptı. Tekik, Batman’a 20 dönümlük bir parkın yapılmasından dolayı sevindiğini belirterek “Bu sene sadece 20 dönüm bir park yapmıyoruz. Yaklaşık 70 bin metrekarelik bir yeşil alan ihtiyacını karşılayacak şekilde bir çalışmamız olacak. Şimdilik İpragaz dediğimiz yerde 20 bin metrekarelik bir park yapacağız. Onun dışında 12 bin metrekarelik Gültepe Mahallesi’nde su temalı bir parkımız olacak. Yine toplamda 35 bin metrekarelik çeşitli alanlarda da Haziran’ın 10-15’inde park ihalelerimiz olacak. İpragaz parkının önemi büyük bizim için. Yıllardır Batman’da hem çevre kirliliği ve güvenlik anlamında kenti ve halkı tehdit eden bir unsura sahipti” dedi.

 

100 günde bitmesi planlanan parkta, kütüphane, bir taziye evi ve 2 çocuk oyun yeri olacak.

 

Daha sonra başvuruda bulunan 8 dosya okundu ve tek tek incelenerek açıldı. Açılan dosyalarda şirketlerin parkla ilgili sunduğu teklifler okundu.

 

1 milyon 194 bin 557 lira maliyet biçilen parka sunulan teklifler, komisyonun incelemesinden sonra hangi şirkete parkın yapımı verileceği belirlenecek. (M.Fatih Akgül-İLKHA)