DİYARBAKIR - Kızılay Kan Toplama Merkezi’ne bağlı kan toplama TIR’ı Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde kan toplamaya devam ediyor.

 

 

Kızılay’ın Diyarbakır Bölge Kan Merkezi’ne bağlı çalışan Dr. Adnan Küçgen, kan bağışının yeterli ilgiyi görmediğini ifade ederek, “Bu kampanyamız TIR’la ilgilidir ama bağışlarımız sürekli devam ediyor. Haftanın beş günü bizim otobüsümüz bulunmaktadır. Gün içinde saat 13.30-21.30 arası devam ediyor. Bu kampanyamız dün sabah başladı, bugün de devam edecek. Kan toplama TIR’ımız belirlenen her bölgede 2 gün kalacaktır. Biz Diyarbakır halkından daha fazla ilgi bekliyoruz. Kampanya ile ilgili beklediğimiz ilgiyi göremedik” dedi.

 

Kan bağışları yetersiz

Bölgedeki 7 ilde yaklaşık 60 hastanenin kan ihtiyacını karılaşamaya çalıştıklarını ifade eden Küçgen, “Bölgenin farklı yerlerinden kana ihtiyaç duyulursa, kan ihtiyacı merkezimizden talep edilirse ve bizde mevcut kan bulunursa 10 dakika içerisinde kan ihtiyacını gereken yerlere araçlarla ulaştırabiliyoruz. Bölgemiz açısından şuana kadar yapılan bağış yetersizdir. Bu yüzden halkımızı daha fazla kan bağışı yapmaya çağırıyoruz. Kan bağışı yapan insanlar daha sağlıklı ayrıca bir üniten kan 3 kişinin hayatını kurtarabiliyor” diye konuştu.

 

İlke kez kan bağışında bulunduğunu belirten Resul Hakak, “İlk kez kan veriyorum, halkımızın ihtiyacı olduğu için katkıda bulunuyorum, sağlığım açısından da yararlı olduğu için kan bağışımda bulunuyorum”  dedi. (Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana-İLKHA)