DİYARBAKIR - Düğünlerde silah ve havai fişek atılmasından rahatsız olduklarını dile getiren Diyarbakırlılar, yetkililerin denetimlerini artırmasını ve kurallara uymayan işletme ve düğün sahiplerine ceza verilmesini istedi.

 

Gece atılan havai fişeklerden rahatsız olduklarını ve çocukların bu durumdan olumsuz etkilendiklerini belirten Diyarbakır halkı, bu tür maddelerin kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Düğün salonları şehrin dışında olmalı

Mutluluk adına gece geç saatlerde havai fişek atılmasının doğru olmadığını ifade eden Mustafa Azsaç, “Düğün salonu ve benzeri yerlerin şehir içinden uzak ve sessiz yerlere inşa edilmesini ayrıca havai fişek atacakların 20.00’den sonra atmamalarını çünkü çocuklarının rahatsız olduklarını” ifade etti.

Gürültüden rahatsız olanları düşünmek gerekir

Düğün yapılan bölgedeki evlerde bakıma muhtaç, hasta, yeni doğmuş bebeği bulunan ailelerin olduğunu hatırlatan Erhan adlı vatandaş, “Düğün sahiplerinin bu durumu düşünerek hareket etmesi gerekiyor. Düğünlerde silah ve havai fişek atılması bizi mağdur ediyor. Çocuklarımız patlamanın şiddeti ile fırlayarak ağlamaya başlıyor, bu durum onların gelişimini de olumsuz etkilemektedir” dedi.

Eğlence adı altında hayatlar karartılıyor

Süleyman adlı esnaf ise, “Düğün ve eğlencelerde havaya atılan kurşunlar hayat karartabiliyor. Basında okuduğumuz kadarıyla bu tür vakalarda ölenlerin sayısı artmaktadır. Bu tür etkinlikleri yapanların kendilerini zarar gören insanların yerine koyması gerekir” şeklinde konuştu.

Yetkililer denetimleri artırsın

Denetimlerin yetersiz olduğundan yakınan Diyarbakırlılar, yetkililerin daha duyarlı olmasını ve denetimlerini artırmalarını istedi.  (M.Sait Adiyaman/ Hüseyin Asana - İLKHA)