BATMAN - Batman halkı, uluslararası sularda 31 Mayıs 2010’da terör devleti İsrail'in saldırısı sonucu 9 şehidin verildiği Mavi Marmara katliamının yıldönümünü unutmadı.

 

“İsrail’in özür dilemesi sadece formaliteydi”

İsrail’in sadece özür dilemesinin yeterli olmayacağını söyleyen Ahmet Karagöz, “İsrail’in özür dilemesi sadece formalite bir şeydi. Türkiye’nin tavrı güzel, ama yetersizdir. O katliamı yapanların derhal yargılanması gerekir. Biz Müslümanlarda birlik ve beraberlik olmadığı için bu saldırılar yapılıyor. Bir yerde bir Müslüman kardeşimize bir saldırı yapılırken, sesimizi çıkarmadığımızdan bu ve buna benzer katliamlar yapılıyor. Müslümanlar bir olursa, hiç kimse bu ve buna benzer girişimlerde bulunmaya cesaret edemez. Allah’tan şehid olan kardeşlerimize rahmet diliyoruz” dedi.

 

“İsrail var oluşundan beri ne İslam’ı ne de Müslümanları sevmiştir”

İsrail’in Mavi Marmara’ya vahşice yaptığı saldırıyı lanetleyen Emin Oğuz ise, “Mavi Marmara’da şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizler de onlar gibi şehid oluruz inşallah. Sadece bir özür yetmez adaletin uygulanmasını istiyoruz. Hükümetin, İsrail özür diledi diye rahat oturmaması ve uluslararası mahkemelerde yargılanması için çaba sarf etmelidir. İsrail var oluşundan beri ne İslam’ı ne de Müslümanları sevmiştir. Bu özür de yine Müslümanları uyutmaktır. Bizler, İsrail’in en ağır cezaları almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İsrail zalimlikleri ve zulümleriyle bilinen bir devlettir”

Ali Altıntop da, “İsrail’in yıllardır Müslümanlara yaptığı zulümler ortadadır. İsrail devleti her zaman zalimlikleri ve zulümleriyle biliniyor. İsrail’in adeta özür dilemek mecburiyetinde kalması bir taraftan bizleri sevindirirken, bir taraftan da üzmektedir. Üzüldüğümüz taraf, sadece bir özürle kaldı yaptıkları katliam. Hükümet ise, neden sadece bir özür dilemesiyle yetindi? Zalimlerin yaptıkları yanlarına kalmaz. Bu dünyada olmazsa elbet ahirette hesabı sorulacak. O gün o gemide şehit düşen kardeşlerimizin de Rabbimiz tarafından şahadetlerinin kabul olmasını ve o kardeşlerimizin de şehitler kervanına katılmış olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.(M. Fatih Akgül-İLKHA)