MERSİN - Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, Tarsus Berdan Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 95’e ulaştığını, Mersinlilerin daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yaz da su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

 

Mersin’de şu anda su probleminin bulunmadığını ifade eden Ülgen, "Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Berdan Baraj göl kotu 66,56 metreye barajın doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı. Mersin kent merkezi ile merkeze bağlı birçok köy ve beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı’ndaki su miktarı yeterli seviyededir ve kentimizde içme suyu sıkıntısı bulunmamaktadır"   ifadelerini kullandı.

 

Olağanüstü durumlarda kentin susuz kalmaması için ayrıca 5 değişik bölgede yeni su deposu inşaatlarını tamamladıklarını belirten Ülgen, “Mevcut 63 bin m³ kapasiteli su depolarımıza ilaveten 5 adet toplam 54 bin m³’lük su depoları yaptık. Olası arıza onarım esnasında vatandaşlarımızın susuz kalmaması için önlemlerimizi aldık” dedi.

 

Berdan Barajı’ndaki su rezervinin, 1 yıl boyunca Mersin’in ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğuna dikkat çeken Ülgen, vatandaşların da bilinçli su kullanımı konusunda hassasiyet göstermelerini beklediklerini kaydetti.

 

Türkiye’nin, sanılanın aksine su kaynakları bakımından zengin bir ülke olmadığını dile getiren Ülgen, suların tasarruflu kullanılması gerektiğini ve bilinçsiz kullanılan suyun telafisinin mümkün olmadığını dile getirdi.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)