DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesine bağlı Mevlana Halit Mahallesi sakinleri alkollü içeceklerin satımına karşı çıktıklarını belirterek bir basın açıklaması düzenlediler.

 

Basın açıklamasını mahalle sakinlerinden Sadık Doğan okudu. Günden güne artan alkollü içeceklerin satıldığı yerlerin halkın yozlaşmasına sebebiyet verdiğini açıklayan Doğan, “Gençlerimiz gözlerimizin önünde yok olmaya devam ederken alkol ve uyuşturucu satımına engel olamayanlar ne yapıyorlar acaba” ifadelerini kullandı.

 

İmza kampanyası başlattık

“İçkinin barındığı yerden ahlak ve utanç kaçar” ifadelerini kullanan Doğan, “Mevlana Halit Mahallesi sakinleri olarak başlattığımız imza kampanyası ile bulunduğumuz mahalle ve çevresinde alkollü içeceklerin satış ve tüketimi yapılan yerler fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden zarar vermektedir” dedi.

 

Camiler gayri sıhhi müessese görülüp kapatılıyorsa alkollü yerleri kapatın
Doğan, Belediye kanunlarında gayri sıhhi müesseselerin topluma zarar vermesi halinde toplumdan uzaklaştırılması gerektiği şeklindeki maddenin yerine getirilmesini gerekli mercilere bildirdiklerini ifade etti.

 

Doğan son olarak, gayri sıhhi gösterilip mescidin kapatılmasında rol alan herkesi vicdanen kabul etmediklerini ve alkollü içecekler tüketilen ve satılan yerlerin gayri sıhhi müessese gösterilip kapatılmasını talep ettiklerini belirtti. (Fikret Kavgalı-İLKHA)