ABD, uluslararası hukuku ve ülkelerin egemenliklerini hiçe sayarak istediği zaman Afganistan, Pakistan, Yemen, Irak, Libya ve Somali`yi vurmaya devam ediyor. Saldırılarda çoğunlukla insansız savaş uçaklarını kullanan ABD`nin dünkü hedefinde Afganistan ve Somali vardı. Saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Somali`de dün gece geç saatlerde gerçekleşen ve farklı bölgeleri hedef alan ABD saldırılarında, islamcı El Şebab örgütü üyesi çok sayıda kişinin öldürüldüğü ve öldürülenler arasında örgütün üst düzey 2 yöneticisinin de bulunduğu açıklandı.

Bilindiği gibi ABD, Somali`deki iç savaşı ülkeye siyasi ve askeri müdahale için kullanıyor. El Kaide ile bağlantılı olduğunu iddia ettiği El Şebab örgütüne karşı mücadele bahanesi ile ABD Somali`yi sık sık bombalıyor.

Afganistan`da çocuklar hedef alındı
ABD`nin dün hava saldırısı düzenlediği bir diğer ülke Afganistan oldu. Afganistan`ın doğusunda bir bölgeyi hedef alan saldırıda 8`i çocuk, 2`si kadın 13 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dün sabah saatlerinde NATO güçleri tarafından Afganistan`da düzenlenen bir diğer saldırıda ise 2 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Habervaktim