The Guardian’ın yaptığı habere göre yapay zekâ uzmanı Catriona Campbell, metaverse çalışmalarının sanal ortamda büyütülebilecek çocuklara sahip olma imkanı tanıyacak, dedi.

Uzmana göre her doğan bebeğin doğada yarattığı tahribat, nüfus fazlalığı ve artan maliyetleri sebebiyle insanlar artık bebek doğurmak istemeyeceği bu nedenle de sanal ortamda büyütülen bebeklere olan ihtiyaç artacak.

Campbell, AI by Design: A Plan For Living With Artificial Intelligence adlı kitabında 50 yıl içerisinde normal bebeklerden farkı anlaşılamayacak sanal bebeklerin peyda olacağını iddia ediyor.

Campbell’in yaptığı benzetme ise Japonya’da bebek doğumlarının azalıp sanal ortamda çocuk büyütme akımına yol açan Tamagotchi oyuncakları. Nasıl ki bu tarz bir oyuncaklar Japonya’da yaygınlık kazandıysa benzer şekilde sanal ortamda büyütülecek çocukların da dünya tarafından benimseneceği iddia ediliyor.

 Uzmana göre bu tarz bir olayın avantajları ve dezavantajları var. Daha az maliyet ve çevre tahribatının en aza indirilmesi avantajken, ‘açıp-kapanabilen’ ve kanlı-canlı bir bebekten mahrum olma hissi dezavantaj. Ancak Campbell’a göre dezavantajların da üstesinden gelinebilir.

Devlet-şirketlerin sınırsızca büyüdüğü ve hiçbir sınır tanımadığı dünyamızda bebeklere dahi gözünü diken Batı, insanlığı kıyamete koşar adım sürüklüyor.