Güney Avustralya'daki sağlık kuruluşlarının verilerine göre eyalette teyit edilen grip vakalarının sayısı son 7 gün içinde 673 artarak 1.868'e yükseldi.

Sağlık yetkilileri, grip ve Covid-19 vakalarındaki ani bir artışın sağlık sistemi üzerinde ciddi baskı oluşturabileceği konusunda uyardı.

Güney Avustralya'daki Sağlık Bakanı Chris Picton, herkesi ücretsiz grip aşısı almaya ve hayat kurtarmak için "üzerlerine düşeni yapmaya" çağırdı.

Picton, yerel medyaya yaptığı açıklamada hastanelerin ve sağlık çalışanlarının kış mevsiminde hem Covid-19 hem de grip vakaları ile mücadele ettiğini belirterek bunun sağlık sistemi için endişe verdiğini ifade etti.

Öte yandan, ülkede kışın yaşandığı mayıs ayında hastalık dolayısıyla izin anlan işçilerin sayısın geçmiş dönemlere oranla yüzde 50 artış gösterdiği kaydedildi.

Avustralya Kraliyet Pratisyen Hekimler Koleji (RACGP) başkanı Karen Price, toplumdaki hastalık düzeylerinin alışılmadık derecede yüksek olduğunu söyledi.

Price, "Sorun, gribin doğası gereği normalden daha şiddetli olması değil. Asıl sorun, son iki yılda gerçek bir grip mevsimi geçirmediğimiz için çapraz bağışıklığımız ve temel bağışıklığımız yok." dedi.

Avustralya Grip Gözetim Raporu ve Faaliyet Güncellemelerinin 27 Mayıs'taki son istatistiklerine göre Nisan 2022'de bildirilen grip vakaların haftalık sayısı, 5 yıllık ortalamayı aştı

Avustralya genelinde son 24 saatte 30 binden fazla Covid-19 vakası bildirilirken en az 40 hasta da hayatını kaybetti. (İLKHA)