ELAZIĞ - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş ve Diyanet-Sen Başkan Vekili Hacıbey Özkan, Elazığ Memur-Sen üyeleri ve sendikalarıyla Sultan Sarayı Gösteri Merkezinde çözüm süreciyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Toplantıda bir konuşma yaparak sendikal anlayışı değiştirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, "Sendikalcılığın farklı algılanıcılarını bir tarafa bırakarak hem ilimizde hem de Türkiye'de farklı sendikacılık anlayışını getirmeye kararlıyız. Bununla neyi kastediyoruz. Bir dönem Türkiye'de sendikacılık polisle çatışan, panzerlerin altına yatan, esnafın camını penceresini aşağı indiren anlayış olarak sergilendi. Bir dönem sarı sendikacılık adı altında çeşitli hükümetlere yanaşılarak,  kamu çalışanlarına, memleket lehine hiçbir şey yapılmadan sadece kendi çıkarları doğrultusunda sendikalcılık yapıldı" dedi.

 

“Türkiye İslam ülkesidir”

Memur-Sen'in devre dışı bırakılarak herhangi bir sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Diyanet Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan,"Geçmişten bu güne bu millet kardeşçe yaşmayı bilmiştir. Devletlerin bencilce düşünceleri, ekonomik özgürlüğün, dinin, vicdanın, örf ve adetleri hiçe sayan yaklaşımla hareketle etmesi ne yazık ki kardeşi kardeşe kırdırmayı hedef almıştır” dedi.

 

Her zaman her yerde vazgeçmedikleri bir şeyin olduğunu belirten Özkan, “İnsanlarımızın gözlerindeki renk farklılıkları gibi şive ve dil farklılıkları da zengin mozaiğimizin bir ürünüdür. Önemli olan gözlerdeki, dillerdeki farklılıklar değil, dilde çıkan söylemlerdir. Türkiye, İslam ülkesidir, beldesidir. Farklılıkların ortak buluşma noktasıdır” diye konuştu.

 

Çözüm sürecinde din vurgusunun her zaman önemli olduğunu düşündüklerini ifade eden Özkan,"Bu bağlamda Cuma hutbelerinde, ev sohbetlerinde ve kahve sohbetlerinde açılımdan bahsettik ve gördük ki bu memleket kardeşliğe özlem duymakta, kan akıtılmasına karşı durmaktadır" dedi.

 

“30 yıldır ağlayan analar artık ağlamasın”

Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise,"Türkiye 30 yıldır süren ve bu süre içerisinde 40 bin cana mal olan, 400 milyar dolar paranın aktığı terör belasından kurtulmak üzere bir süreç başladı. Bu sürecin başlamasıyla beraber inşallah 30 yıldır ağlayan analar, ağlamayacak. Bu süreçle beraber kamu çalışanları özellikle terörün yoğun olduğu doğu ve güney doğu bölgesinde daha rahat çalışma imkânı bulacak. Yine bu terör sürecinin bitmesiyle beraber Türkiye'nin teröre harcayacağı pay milli gelire ayrılacak ve bu pay bizlere yansıyacak" dedi.

 

Çözüm süreci içerisinde olacaklarını belirten Memiş,"Çözüm olmasın da analar ağlamaya devam mı etsin?” diye sordu.  (Yasin Kavaklı - İLKHA)