VAN - Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Alçekiç Pasajındaki bir kafede oda başkanları ve esnaflarla bir basın toplantısı düzenleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gün aldıklarını açıkladı.

 

Seçimlerin 17 Haziran’da yapılacağını ifade eden Nadiroğlu, “Seçimler bizim için çok önemlidir. İlimizin gelişmesi, kalkınması için önemlidir. Bu çaba ile biz yola çıktık. 15 yıldır odadayım. Hiçbir zaman bireysel menfaat için hareket etmedim. Toplumsal menfaatler için çaba sarf ettik. Bütün Van kamuoyu da bunu biliyor. Depremden sonra Van’ın gelişmesi ve kalkınması için bakanlarımızla olan diyalogumuz neticesinde ilimize dev projeler gerçekleştirdik. Bu projelerden bir tanesi de Tekstil Kent Projesi’dir. Bu projeye ‘hayal’ dediler, ama 13 bin insanın çalışabileceği bir projedir. Özellikle huzurlarınızda Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a teşekkür ederim. Biz şovmen değiliz. Şov yapmadık. Sakin duruşumuzla tüccar, tacir ve sanayicimize verdiğimizle güvenle durduk” dedi.

 

Van bölge merkezi olduğunu da hatırlatan Mirza Nadiroğlu, “Buna sahip çıkılması lazım. 12 bin 500 üyemiz var. Görüşü ne olursa olsun üyemizdir. Bizim için önemli olan hizmettir. Bu zorlu bir süreçtir. Desteğiniz olacak ki başarıya yürüyelim. 3 adayız. Sonuçta bu bir yarıştır. Demokrasiye inanan insanlarız, onlara da başarılar diliyorum. Önemli olan Van’dır, Van insanıdır” diye konuştu.

 

Toplantıda Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Özgökçe yaptıkları birer konuşmada Nadiroğlu’na başarılar dilediler.

 

Toplantı sonunda Mirza Nadiroğlu, 12 grupta yapılacak VATSO seçimlerine birlikte gireceği kişileri açıkladı. (Fırat Arslan - İLKHA)