DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yıl boyunca düzenledikleri etkinliklerde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenledi. Törende çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Törene Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili kitap okuma yarışmalarını önemsediklerini ifade ederek  “Bizde kitap okuma yarışması klasik bir şekilde yapılmamaktadır. Kitabı hem öğrenci okumakta hem de velisi okumaktadır.  Veli-öğrenci işbirliğiyle kitap okutuyor ve daha sonra bunları sınava tabi tutuyoruz, derecelendiriyoruz ve daha sonra ödüllendiriyoruz”  şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Sevgili, bazı katılımcılara plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Plaket töreninin ardından satranç yarışması, kitap okuma yarışması, bahar şenlikleri, bilgi yarışmaları, Bağlar olimpiyatları resim, şiir, kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren 30 öğrenciye bisiklet, bin öğrenciye de kupa ve madalyaları davetliler tarafından verildi. (Hüseyin Yalçın/Hüseyin Asana - İLKHA)