MERSİN - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’in gül üretiminde Türkiye 1’ncisi olduğunu bildirerek, “Süs bitkileri ve çiçek üretiminde Türkiye’nin en önemli üretim merkezi olma hedefindeyiz. Mersin Valiliği olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi’ni üreticilerimizle paylaşmak amacındayız” dedi.

 

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Mersin Şubesi’nde çiçekçi esnafıyla bir araya gelene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; “Esnaflarımızın huzur ve güven içinde dükkânını açmasının, akşam da helaliyle yaptığı alışverişin sonunda evine gitmesinin, ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli unsurlarından birisi olduğuna inanmaktayız. Mersin’de 70 bini aşkın esnafımız var. İlçe gezilerimizde ve il merkezindeki etkinliklerde fırsat buldukça esnaf kardeşlerimizin sorunlarını dinliyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bizi aşan sorunları da Mersin milletvekilimiz ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’la paylaşarak esnafımızın önünü açmak ve onları bugünden daha iyiye taşımak kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

 

“Hedefimiz dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır”

Çiçek ve süs bitkilerinde Mersin’in önemli bir üretici olduğunun altını çizen Vali Güzeloğlu, Mersin de yaklaşık 3 bin 900 dekarlık alanda üretim yapıldığının bilgisini verdi.

 

Mersin’in gül üretiminde Türkiye 1’ncisi olduğunu bildiren Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti: “Yaklaşık 20 köyümüzde yapılan üretimi uluslararası alanda iddialı bir boyuta taşıma kararlılığındayız. Mersin Valiliği olarak, üretim altyapısında özellikle süs bitkileri ve çiçek üretiminde en kısa zamanda ülkemizin en önemli üretim merkezi olma hedefini taşıyoruz. Bu anlamda Valiliğimiz koordinesinde Tarım İl Müdürlüğümüzce bir çalışma başlattık. Hedefimiz sadece Türkiye’de değil dünya çapında bir üretim merkezi olmaktır. Çünkü çiçekte önemli olan gereklilik, ürünleri hedef pazara en kısa sürede ulaştırmaktır. Üretilen çiçekler Pazartesi günü temeli atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile dünyanın her köşesine ulaşacak ve Mersin çok daha büyük ölçüdeki mezatlar ile ve üretimlerin yapıldığı bir dünya markası olacak.” dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)