BATMAN- İl Koordinasyon Kurulunun Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantısında eğitim konusu görüşüldü.

 

Batman Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum örgütleri, sendikalar, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Üniversitesi Rektörü Abdulselam Uluçam, Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoptrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, öğrenciler, öğretmenler, okul temsilcileri ve veliler katıldı.

 

Toplantının sorunların tespitine ve çözüm üretilmesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Arslan, her kesin, her kesimin eğitim için düşüncelerini açıklamasını istedi. “Konuşulmayan Kalmasın” diyerek herkese söz hakkı veren Arslan, toplantıda ortaya konan sorunların bir rapor haline getirileceğini ve gelecek eğitim yılına bu fikirlerin ışığında başlayacaklarını söyledi.

 

Okul dönüşümlerinde yaşanan sıkıntılardan, öğretmenlerin problemlerine, okulların fiziki durumlarına kadar tüm sorunların tartışıldığı toplantıda söz alan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, okullara destek olmaya devam edeceklerini belirterek, eğitime yaklaşım açısının da yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.(M. Fatih Akgül-İLKHA)