BATMAN - Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, Ayasofya’nın tekrar Camii olarak açılması için başlatılan imza kampanyasına verilen destekten dolayı teşekkür mesajı yayımladı.

 

Anadolu Gençlik Derneği olarak Ayasofya nın tekrar Camii olarak açılması için, tüm Türkiye de başlatılan “İmzanla Zincirleri Kır” imza kampanyasına tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da büyük bir ilgi ve alaka gördüğünü belirten Özkan,  “Batman halkımızın büyük desteği ile 10 binlerce imza toplanmış olup, Ayasofya nın mahkûm ve mahzunluğuna dikkat çekmiş ve özgürlüğüne kavuşması için adeta seferber olmuştur. Bu kampanya süresince bizlere desteğini veren başta siyasi partiler, STK’lar ve tüm halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bu çalışmanın bir örnek çalışma olduğuna dikkat çeken Özkan, “Bu kampanyaya verilen destek bölge insanının kendi değerlerine ve inancına sahip çıktığının bir göstergesidir. Bu toplum şunu haykırmıştır, Ey! yabancı ve yalancı ideoloji temcileri, bizler inançlı bir topluluğuz ve kendi değerlerimize, kendi inancımıza her zaman sahip çıkarız ve kendi öz değerlerimiz için mücadele ederiz cevabını vermiştir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın sonunda Özkan şu ifadeleri kullandı, “Bizlerde şunu ifade ediyoruz ki; siz bu toplum üzerinde ne tür çalışmalar yaparsanız yapın, istediğiniz kadar bu toplumu yozlaştırmaya, dezenformasyona uğratmak için planladığınız ve tasarladığınız ve hayata geçirmeye çalıştığınız tüm projeler beyhude ve boştur. Bu toplum geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de sizlere en güzel cevabı, mücadelesi ile verecektir.  ‘İmzanla Zincirleri Kır’ imza kampanyamıza destek veren herkese derneğimiz adına teşekkür ediyorum.” (Mehmet Mikyas-İLKHA)