Rusya haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre Vechernyaya Moskva gazetesine açıklama yapan Chitinina, K vitamini içeren sebzelerin ve çiğ gıdaların mide rahatsızlıklarını şiddetlenmesine neden olabileceğini söyledi.

Chitinina yaptığı açıkladığı şu ifadeleri kullandı:

“Soğan, ıspanak, marul gibi yapraklı sebzeler, A, B, K gibi vitamini ve askorbik asit gibi çok sayıda faydalı madde içerir. Bu maddeler kolesterol ve karbonhidratların emilimini yavaşlatıyor. Dolayısıyla diyet ürünleridirler. Ancak maydanoz veya soğan alerjisi olması durumunda bunların yenmesi kişide hayati tehlike. Ancak bu tehlike geçicidir ve altı ay sonra bu ürünler diyete eklenebilir.”

Rus doktor, sebze tüketmenin gastrit, ülser ve böbrek taşı hastalıkları olan kişiler üzerinde olumsuz etkisi konusunda uyardı. Ancak sebzelerin çiğ yenmemesi halinde kişiye faydalı olabileceğini kaydetti.

ŞARKU'L AVŞAT