BİNGÖL - Bingöl girişinde bulunan Kurudere köyünden Kervansaray mevkiine kadarki yolda yayaların kullanabileceği kaldırımın olmaması birçok ölümlü kazaların yaşanmasına sebep olmuştu.

 

Konu ile ilgili daha önce “Ölüm yoluna daha ne kadar canlar verilecek” başlığıyla söz konusu yol haberimize konu olmuştu. Haberim üzerine harekete geçen yetkililer, yayalar için kaldırım çalışması başlattı.

 

Söz konusu yolda onlarca ölümlü kazaların meydana geldiğini hatırlatan Bingöl Sanayi sitesi Başkanı Müslim Karlı, “Yolda kaldırımın olmayışı büyük bir ihmal ve eksiklikti. İnsanlar yolda yürüyordu, haliyle kazalar kaçınılmaz oluyordu. Buradan Yado çeşmesine kadar kaza vakaları çok oldu. Özelikle bizim Sanayi Sitesi’nin tam karşısındaki şuan alt geçidin olduğu bu yolda yılda en az 5–10 kazaya sebebiyet veriyordu.  Alt geçidin yapılması ve yayalar için kaldırımların yapılması olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Mevcut eksikliklerin biran önce bitirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)