Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 
Frankfurt Allgemeine Zeitung
 
Merkel: "Her koşulda Suriyeye silah gönderilecek"
Almanya Başbakanı Merkel, Suriyeye silah ambargosunun kesin olarak kaldırıldığını açıkladı. Suriye Hükümetinin Avrupa Birliliğini suçladığını, diğer taraftan da "siyasi ikiyüzlülük" yaptığını belirtti.

Diğer Avrupa ülkelerinin Suriyeye Silah ambargosu konusundaki tutumunun önemli olmadığının altını çizen Merkel, Suriyenin iç savaş bölgesine silahların gönderileceğini belirtti.

Süddeutsche Zeitung

Avrupa`nın dış politikası Suriye`ye silah ambargosu konusuyla en karanlık saatlerini yaşadı. Belki de en son saatlerinden biriydi. Zira AB`nin dışişleri bakanlarının, en azından ekonomik yaptırımları kurtarmak için Suriye`ye yönelik silah ambargosunun, Fransa ve İngiltere`nin baskısı sonucu geçerliliğini kaybetmesine izin vermeleri, Avrupa`nın gerçek bir ortak dış politika oluşturmak için temelinin ne kadar zayıf olduğunu ortaya koydu.

General Anzeiger

İtalya’nın yönetilemez bir ülke haline geldiğini, kim inkâr edebilir? Ya da Fransa’nın bir an önce gerek duyduğu reformları, hayata geçirme konusunda ayak sürüdüğünü kim yadsıyabilir? Yunanistan, Portekiz, İspanya, Bulgaristan, Romanya ve bazı diğer Avrupa ülkelerinin malî durumunun güllük gülistanlık olmadığı ise zaten bir sır değil. Avrupa’nın altı bir yanardağ gibi kaynıyor ve bir sonraki lav püskürtmesinin nereden ortaya çıkacağını ise kimse kestiremiyor.