BATMAN - Memur Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, uluslararası sularda 31 Mayıs 2010 tarihinde terör devleti İsrail`in saldırısı sonucu 9 şehidin verildiği Mavi Marmara katliamının yıldönümü münasebetiyle açıklama yaptı.
 
Değerlendirmelerde bulunan Memur Sen Şube Başkanı Özperk, İsrail’in Mavi Marmara’ya vahşice yaptığı saldırıyı lanetleyerek, “Siyonist İsrail rejimi ve onun o zamanki yandaşı olan firavun Mısır yönetimi, uyguladıkları insanlık dışı ambargolarla adeta dünyanın en büyük açık cezaevine dönüşen Gazze’deki Müslümanlara ve Mustazaflara zulmediyor. Aynı şekilde bütün insanlığın ortak duyguları, düşüncesi ve sesiyle yola çıkan Mavi Marmara’nın yıl dönümünde İsrail’in vahşetini Memur-Sen ailesi olarak lanetliyoruz. O gün o gemide şehid düşen kardeşlerimizin de rabbimiz tarafından şahadetlerinin kabul olmasını ve o kardeşlerimizin de şehitler kervanına katılmış olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
İsrail’in özrü yapacakları vahşiliklerin üstünün örtünmesi olmamalıdır
İsrail’in yaptığı saldırıdan sonra özür dilemesinin bundan sonra yapacağı vahşiliklerin üstünün kapatılmasına vesile olmaması gerektiğine dikkat çeken Özperk, “O günden bu güne baktığımız zaman Mavi Marmara, şehitlerin ve gazilerin olduğu bir hadise. Fakat bir çığır açan, yeni bir mücadele tarzını ortaya koyan ve bütün dinlerin, ideolojilerin ortaya koyduğu bir tepkidir. Bizler, o gün o eyleme katılanları saygı ve minnettarlıkla yad ediyoruz. Sonraki süreçlerde ise İsrail’in adeta özür dilemek mecburiyetinde kalması bir taraftan bizleri sevindirirken, ilk kez İsrail’in yaptığı vahşeti, yaptığı katliamları dünya kamuoyu önünde özür dilemek mecburiyetinde kalmasını, yine bu insanların ortak mücadelesi olarak kabul ediyoruz. Fakat bu özür, bu olayın üstünün kapatılmasına vesile olmamalıdır. Bizlere göre hem Türkiye’deki hem de uluslararası yargılamalarda İsrail’in bu vahşeti yargılanmaya devam edilmeli ve İsrail’e Türkiye’nin iç hukuku ve uluslararası hukuk itibariyle gereken ceza neyse çıkmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İsrail uluslararası mahkemelerde yargılanmalı
Özperk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Umuyoruz ki, mazlum Gazze halkına yönelik kanlı bir şekilde yardım girişimine engel olan İsrail, uluslararası mahkemelerde de yargılanır ve hak ettiği cezayı bulur. Fakat bizce İslami kesimin, vicdan sahibi insanların unutmaması ve sürekli hatırlaması gereken bir husus var! Mavi Marmara ruhunu, direnişini, azmini, kararlılığını ve cesaretini bundan sonraki nesillere aktarmak ve adeta bu olayı bir sünnet algılayarak oluşturmaktır. Bu yönüyle bir örneklik ve bir modellik oluşturulmazsa kaybeden biz oluruz. Umuyoruz ki, bütün camialar, insanların ortak vicdanları, bu olayı hatırlarlar, tekrarlarlar ve anarlar. Bundan sonra yine insanlık dışı vahşi saldırılara, ambargolara karşı birlikte mücadele eder. Bu duygularla tekrar İsrail vahşetini lanetliyoruz. Rabbimizden, Mavi Marmara’nın azminin devamını temenni ediyoruz.” (M.Fatih Akgül - İLKHA)