BATMAN – Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya’nın katılımıyla Memur-Sen Batman İl Divan toplantısı Mesa (Zeki) Otelde yapıldı.

 

Verilen yemekten sonra başlayan il divan toplantısına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Memur-Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, kadınlar komisyonu üyeleri ve bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, sendika olarak Batman’da en çok üyeye sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özperk, “Bizler mensubu olduğumuz güçlü ve kadim bir medeniyetin günümüzdeki varisleri olarak bu medeniyeti bu topraklarda ve bu yüzyılda yeniden inşa ve ihya hareketinin savunucuları olarak rahmetli kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın gösterdiği hedefler doğrultusunda ciddi bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz. Bizler, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, refah ve taleplerimizi kırmadan, dökmeden bu günlere geldik” dedi.

 

Toplu mutabakat döneminin bittiğini ve toplu sözleşme sürecine başlayacaklarını belirten Özperk, “Mutabakatlarda Eğitim Bir-Sen ve Bem Bir-Sen maalesef Batman’da yetkili olamadı. Diğer sendikalarımızda Sağlık-Sen’de, Diyanet-Sen’de, TOÇ Bir-Sen’de, Ulaştırma Memur-Sen’de, Büro Memur-Sen’de ve Enerji Memur-Sen’de hamdolsun hepsinde de yetkiyi aldık. Batman Kamu-Sen’e bağlı Diyanet İş kolu kendisini fes ederek Diyanet-Sen’e katıldılar. Sağlık-Sen’deki arkadaşlar her türlü hileye rağmen bölgenin bütün şartları aleyhlerine rağmen bu sene yetkiyi aldılar” ifadelerini kullandı.

 

Çözüm süreciyle birlikte ülkede güzel bir bahar döneminin yaşandığını dile getiren Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Silahların, bombaların sesleri yerine dağlarımızda kuzuların sesini duymak gerçekten bizleri mutlu ediyor ve yarınlarımız adına bize çok güçlü umut veriyor. Memur-Sen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu’nun da Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alarak ve bütün Memur-Sen camiasını işin içine katarak sadece genel başkanın şahsı olarak değil 11 iş kolumuz ve bütün camiamızla şuan da bu kardeşlik zemininin oturması, silahların susması için, demokrasinin, özgürlüğün maksimum seviyeye çıkması için Memur-Sen ailesi olarak bu sürecin en aktif aktörlerden biri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geçmişteki bin yıllık kardeşliğimizin birlik ve beraberliğimizin binlerce yıl daha devam etmesini umut ve dua ediyoruz.”

 

Konuşmanın ardından Toplu Sözleşme Süreci ve Barış Süreci ile ilgili katılımcılar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya’ya soru ve önerilerde bulundular. (M.Fatih Akgül-İLKHA)