Sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek olan fuarda, 70 yayınevi ve yazara ait kitaplar sergileniyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte okuma oranlarındaki düşüşü kitap fuarlarıyla yeniden canlandırılabileceğini belirten yazarlar, fuar alanının şehir merkezinde kurulması gerektiğini dile getirdi.

"Kitap fuarları Adıyaman özelinde çok daha önemli"

Ferhat Özbadem

Fuara katılan yazarlardan Ferhat Özbadem, "İlk defa bu alanda düzenlenen kitap fuarımız şu an itibariyle normal bir şekilde halkın katılımıyla devam etmektedir. Değerli yazarlarımızın ve kaliteli yayınevlerimizin yer aldığı fuarımız devam ediyor. Yazarlarımız imza etkinliğinde bulunuyor. Kitap fuarları genel anlamda çok önemli olmakla birlikte Adıyaman özelinde çok daha önemlidir. Yapılan istatistiklerde Türkiye geneli okumalarda son sıralara düşen Adıyaman, üzücü bir yerdedir. Kitap fuarlarıyla beraber, kitap okuma etkinlikleriyle beraber biz daha iyi olacağı kanaatini taşıyoruz." dedi.

"Şehir dışında olması bir dezavantaj"

Ebubekir Aytekin

Yazar Ebubekir Aytekin kitap fuarı hakkında yaptığı değerlendirmede, "Adıyaman'da bildiğim kadarıyla bu dördüncü kitap fuarıdır. Geniş ve kapsamlı olması bakımından bu sene daha güzel bir fuar alanı var. Hemen hemen hiçbir eksiği olmayan bir fuar alanı var bu sene. Şu farkla ki fuar alanının şehir dışında olması bir dezavantaj olarak değerlendiriliyor. Bunun dışında kitaba bir rağbet var inşallah sonu iyi olur." ifadelerini kullandı.

"Keşke böyle bir mekân şehir merkezinde olsaydı"

Mustaf Sucu

Daha çok belge niteliğindeki araştırmalarıyla tanınan Adıyamanlı yazarlardan Mustafa Sucu, "Adıyaman'da böyle güzel faaliyetlerin olması bizleri mutlu ediyor. Mekân çok güzel... keşke böyle bir mekân şehir merkezinde olsaydı daha güzel olurdu. Her şeye rağmen bu fuarı hazırlayan ilgililere teşekkür ediyorum. Şehir merkezinde böyle mekânlar olursa çok güzel olur." şeklinde konuştu.

"Karşılığını alamasak Adıyaman'da kitap fuarına bir daha katılma şansımızı kaybederiz"

Yusuf Aktaş

Yayınevi adına fuara katılan Yusuf Aktaş, "Dün rağbet çok azdı, bugün biraz daha ilgi var. İlerleyen günlerde nasıl olur bilmiyorum. Buraya gelen esnafın mağdur olmaması için insanların buraya hızlı bir şekilde aktarımının yapılması gerekiyor. Başka türlü bunun bir çözümü olmaz. Çünkü buraya gelen insanlar buraya iyi bir kira ödediler. Ben dahil olmak üzere bunun karşılığını alamasak bir daha Adıyaman'da kitap fuarına katılma şansımızı kaybederiz. Biz ticaretle uğraşıyoruz, zarar etmemiz durumunda devam ettirme durumumuz zor olacaktır. Bu sene inşallah beklentimiz güzel olması yönünde." dedi.

"Dezavantajımız şehirden uzak olmamızdır"

Necati Atar

Fuara katılan yazarlardan Necati Atar, "Adıyaman'da bu güne kadar düzenlenen kitap fuarlarının en kapsamlısı bu fuar oldu. Tek dezavantajımız şehirden uzak olmamızdır. Buraya kitap almaya gelecek olan vatandaşlarımızın belli bir maliyeti üstlenmesi gerekiyor. Şehre gidiş geliş masrafı ve alacağı kitabın masrafı. Mevcut ekonomik durum da göz önünde bulundurulduğunda biraz zor oluyor. Amacımız bu yıl fuara katılan yayınevlerinin memnun ayrılmasıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)