ADIYAMAN - Tut İlçesine bağlı Akçatepe Köyünde yapımına başlanan 8 derslikli İlk/Ortaokulu’nun temeli Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler’in katılımı ile törenle atıldı. Temel atma törenine Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat, İlçenin Kurum Amirleri ve köy halkı katıldı.

 

Bu yıl Tut ilçesinde 4 okul yapılacağını açıklayan Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, "Bunlar azımsanacak yatırımlar olmadığı gibi ilçemiz açısından çok önemli bir fırsattır. Akçatepe Köyü’nün en önemli ihtiyacı olan okulun yanı sıra, köy için büyük bir ihtiyaç olan kanalizasyon ve yolların kilitli parke çalışmaları yapılmaktadır. Bu anlamda Adıyaman genelinde en şanslı köy Akçatepe Köyü’dür. Bugün burada temelini atarak eğitim ve öğretime kazandıracağımız 8 derslikli okulumuz, yaklaşık bir milyon 200 bin TL’ye mal olacak. 7 ay ve içerisinde tamamlayarak hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi.

 

Akçatepe’de ihtiyaç duyulan 8 derslikli okulun temelini atmak için bir araya geldiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit, "Burada okuyacak çocuklar bizim geleceğimizin teminatı olacaktır. Bu hizmetleri en ücra yerlere ulaştırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büyük gayret sarf ediyoruz. Bu okulumuzun Akçatepe Köyümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Akçatepe Köyü Muhtarı Mehmet Altundaş, köylerine okul yapılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Törenin sonunda İlçe Kaymakamı ve diğer protokol üyeleri butona basarak, 8 derslikli Akçatepe İlk/Ortakokulu’nun temeline ilk harcı döktüler.   (Cemil Özdaş - İLKHA)