2018-2019 yılında eğitim-öğretime başlayan Malatya Yeşilyurt Anadolu Lisesi, yaklaşık 2 yıl süren Pandemi sürecinin ardından okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla 80 öğrencinin çalıştığı 22 projeyle TÜBİTAK’a başvurdu ve 19 projeleri kabul edildi.

Öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı 19 proje, resim ve atık malzemelerden yapılan çalışmalar için yıl sonu sergisi açılış programı düzenlendi.

3 gün sürecek sergiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Eğitim Bir-sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, ÖNDER Başkanı Abdurrahman Taşkesen, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezerek, öğretmen ve öğrencilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

 

Proje Koordinatörü Ali Rıza Çalışkan, “Projelerde 80 öğrencimizle ve her projede ortalama 4 öğrencimiz çalıştı. 19 projemiz mevcut. Bu projeler içerisinde 4 tane tasarım projesi var, araştırma projesi var, inceleme projesi ile robotik kodlama projelerimiz var. Öğrencilerimiz eylül ayından bu yana çalışmalarını devam ettirmekte. Sergimiz 11-13 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Bununla öğrencilerimize bilimi sevdirmek, proje mantığını kaptırmak, bilimsel çalışmalar yapmak. ‘Projeler nasıl yapılır?’ Bunları kavramalarını, geliştirmelerini amaçlıyoruz.” diye kaydetti.

Okul Müdürü Nevzat Bozdemir ise şunları kaydetti:

“Fizik, tarih, bilişim, robotik kodlama gibi projelerimiz var. Bu projelerle öğrencilerimiz kendilerini biraz da olsa ispat etti ve geliştirme açısından güzel bir çalışma oldu. Bunu 11-13 Mayıs tarihleri arasında bir fuar alanına dönüştürerek TÜBİTAK-4006’yı sonlandırmış olacağız. Okulumuz 2018 yılında Eğitim-Öğretime başladı. Zaten Pandemi dolayısıyla yüz yüze eğitim-öğretim de 2 yıl aksadı. Okul olarak ilk defa TÜBİTAK Bilim Fuarına katıldık ve 22 projeden 19 projemiz kabul edildi. Okulumuzda ilk defa TÜBİTAK Bilim Fuarını gerçekleştiriyoruz.” (İLKHA)