MERSİN- Tarsus’ta Barbaros Mahallesi 669 Sokak’ta saat 00.30 sıralarında  park halindeki 33 NVM 63 plakalı kamyonun henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında küle döndüğü ileri sürüldü.

 

Aracı bir ay önce 97 bin liraya borçlanarak satın aldığını belirten araç sahibi Mustafa Apaydın (53), “Gece saat 11.15'te oğlum arabayı buraya park ediyor. Dayısı kendine telefon açıp kendisine para vermesi söylüyor. Oğlumda dayısına giderek parayı verdikten sonra, dayısının evinde çay içtikten 20 dakika sonra oğlum eve dönmek için arabanın yanında geçerken kamyonun yandığını fark ediyor. Hemen itfaiye ve polisi çağırdık. İtfaiyenin gelmesinden sonra yangını güçlükle söndürdüler. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra yangının bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktığını belirterek o şekilde bize rapor verdiler.” dedi.

 

Olaya birinci derecede şahit olduğunu ifade eden ve aracın şoförlüğünü yapan İbrahim Apaydın ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “ Aracın şoförü benim. Gece dayım bana telefon açarak, eşine 100 TL vermesini söyledi. Bende dayımlara giderek dayımın eşine para verdikten sonra yengem bana çayımın hazır olduğunu söyleyince ben de oturup çay içtikten sonra eve gitmek için aracın yanından geçerken bir aracın altında alevlerin çıktığını fark ettim. O esnada müdahale etmeye kalktım ama alevler o kadar çabuk yayıldı ki müdahalem yetersiz kaldı. Hemen itfaiyeyi çağırdıktan sonra olay yerine gelen itfaiye sonra yangını güçlükle söndürdü. Yangından sonra  İtfaiye ve polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparak bir tutanak tuttular. Tutulan tutanakta yangının bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktığını belirterek o şekilde bize  verdiler. Raporlarımız şu an KASKO servisindedir. Olay iddia edildiği gibi kaçak yakıttan değildir.” (A. Hakim Kurt-İLKHA)