DİYARBAKIR – Aile kurumunu  ve toplumsal ahlakı yozlaştırmayı hedef alan dizilere her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Kelhaamed Dergisi sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Abdulkuddus Yalçın, ulusal kanalların çoğunda ahlaksız dizilerin yayınlandığına dikkat çekerek bu dizilerin Müslüman gençleri yoldan çıkarma ve onları  yozlaştırma planı olduğunu belirtti.
 
‘Ey iman edenler, nefsinizi ailenizi, yakıtı taştan ve insanlardan olan ateşten koruyun’ ayeti kerimesini hatırlatan Yalçın, bu ayet ile Allah’ın insanların bütün kötülüklerden, kendilerini muhafaza etmelerini emrettiğini söyledi. Yalçın, böyle bir ortamda Müslümanların çocuklarıyla fazlasıyla ilgilenmesi gerektiğinin altını çizerek, çocukların Allah ve Resulünün istediği gibi büyütülmesinin ve muhafaza edilmesinin farz olduğuna vurgu yaptı.
 
‘Şeytanın hizmetkârları gece-gündüz çalışıyorlar’
Kıyamet gününe kadar küfür ve İslam arasında, hak ve batıl arasında mücadele olduğuna değinen Yalçın, “Bu yüzden şeytanın hizmetkârları Müslümanları hak yol İslam yolundan ayırıp kötü yola sevk etmek gece-gündüz çalışıyorlar. Bu devirde de insanları ve daha çok Müslüman çocukları bozmak ve onları İslam dininden uzaklaştırmak, Allah ve Resulullah’tan (s.a.v) uzaklaştırmak için çokça sebepler ve planlar vardır. Bu planlardan biri de Müslüman çocuklara televizyonlarda gösterilen program ve filmlerdir. Televizyonlarda yayınlanan ahlaksız film ve programlar, Müslümanların yararı için yayına koyulmuyor. O filmler, Müslümanların yararına değil, bilakis Müslüman gençleri İslam yolundan sapıp yanlış yollara girmesi, İslam yolundan gayri İslami yola yönelmeleri ve çirkin ahlak Müslüman gençlerde yer edinsin diye o filmler yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
 
‘Müslümanlar ciddi bir şekilde çocuklarını terbiye etmiyor’
İslam düşmanlarının planlarıyla belli bir yere kadar geldiğini ifade eden Yalçın, Müslüman gençlerin birçoğunun bu gayr İslami filmlere göre, hayatlarını tanzim ettiğini dile getirdi.
 
Müslüman gençlerin kötülüklere bulaşmasının sebebinin Müslümanların çocuklarıyla yeteri kadar ilgilenmediğini ve gereken terbiyeyi vermediğine vurgu yapan Yalçın, “Müslüman gençlerin hak yoldan sapmasının sebebi de Müslümanlar çocuklarıyla ciddi bir şekilde ilgilenmiyor ve gerekli şekilde terbiye edilmiyor. Müslümanlara düşen küfrün bu planları karşısında uyanıp çocuklarını da uyandırmaları ve muhafaza etmeleridir” şeklinde konuştu.
 
‘Kur’an’ı öğrenip öğretip sevdirelim’
Söz konusu planlara karşı Kur’anın çokça okunması gerektiğini ifade eden Yalçın gayri İslami diziler hakkındaki değerlendirmesini şöyle sürdürdü:  “Kur’an’ı çokça okuyup anlayıp çocuklarımıza da öğretip anlatmamız lazım. Resulullah’ın Allah’tan getirdiklerini anlayıp çocuklarımıza anlatmamız gerek. Resulullah’ı ve sünnetini kendimize ve çocuklarımıza sevdirelim ve yolunda yürüyelim. Sahabelerin hayatını okuyalım ki ne yaptıklarını öğrenip onu çocuklarımıza sevdirelim ve anlamalarını sağlayalım. Bu konuda görevimiz çok büyük zamanımız ise çok azdır. Fakat bu büyük görevi bu az zaman içinde kısıtlı imkânlara rağmen tamamıyla seferber edip çocuklarımızı küfrün elinden, şeytani ahlakın elinden ve şeytana tabi olanların elinden muhafaza etmemiz, kurtarmamız lazımdır.”
 
Müslüman gençlerin dinlerini ellerinden almak için İslam düşmanlarının büyük gayret içinde olduğuna vurgu yapan Yalçın,“Çocuklarımızı şeytani ahlaka sahip insanların heva ve heveslerine ve o çirkin insanların dünyalık menfaatlerini bizim sırtımızda yürütmelerine alet etmeyelim. Çocuklarımızı kandırıp kendilerine tabi ettikleri vakit ortaya çıkardıkları melanetler olan uyuşturucu maddelerini onlara parayla satıp hem dinlerini alacaklar hem de dünyada huzursuz olmalarına sebep olacaklar ve kendileri de Müslümanlar üzerinden hayatlarını zevk sefa içinde sürdüreceklerdir.”  Şeklinde konuştu.
 
Yalçın son olarak  “Kendimizi ve aile fertlerimizi, çocuklarımızı bu büyük tehlikeden kurtarmamız lazım. Allah (c.c.) bizi ve bütün Müslümanları uyandırıp çocuklarımızı ve bütün Müslümanların neslini bütün bu kirli fiillerden muhafaza etsin ve bizi İslam yoluna yöneltsin.” ifadelerini kaydetti. ( Osman İçli/Hüseyin Yalçın-İLKHA )