Merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, il genelinde mevcut bağımlılıkla ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alınacak.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu çalıştayda yaptığı konuşmada; bağımlılığın sadece Türkiye’nin değil dünyanın da mücadele ettiği bir hastalık olduğunu söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede yerelden genele söyleneceklerin, bu çalıştayda yapılacak tartışmaların Diyarbakır ve ülke için çok kıymetli olduğunu dile getiren Karaloğlu, bu çalıştayların bu noktada çok önemli olduğunu ifade etti.

Bağımlılıkla mücadelede birlik olunması gerektiğini belirten Karaloğlu, "Bağımlılık, insanı hem zihnen hem de ruhen felç eden, hayattan koparan, toplumları perişan eden bir sorun. İnsanoğlunun belki kendi eliyle ortaya çıkarmış olduğu bir hastalığı yine hep birlikte tedavi etme konusunda bir gayreti var. Onun için bununla hep birlikte topyekûn bir mücadeleye ihtiyacımız var. " dedi.

 

"En büyük mücadele ailede başlayacak"

Diyarbakır’da amansız bir mücadele edildiğini belirten Karaloğlu,"Bağımlılık denince insanların aklına gelen ilk şey uyuşturucudur. Uyuşturucunun arzıyla ilgili Diyarbakır’da amansız bir mücadele var. Türkiye genelinde narkotik suçlarla mücadele konusunda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüzün uygulamış olduğu ‘Narko Alan’ projesi Türkiye birincisi oldu. İl Jandarma Komutanlığımız yıllardır milyonlarca kök keneviri tarladayken yakalayıp imha ediyor. Ancak bu yetmiyor. Asıl önemli olan gencin, çocuğun bu beladan uzak durması. Bunu da en güçlü kalemiz olan aile ile sağlayacağız. En büyük mücadele ailede başlayacak." ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, "“Gençlerimize kaliteli zaman geçirecek altyapıyı oluşturmak zorundayız. Diyarbakır'ın 17 ilçesinin tamamında gençlerimizin zamanını kaliteli geçireceği, gençlerimizin sokağa çıktığında istismara uğramadan fiziksel ve ruhen gelişimini tamamlayacak mekânlar ortaya koymak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yürüttüğümüz çok önemli çalışmalarımız var. Bunları yapmazsak o zaman kötü niyetlilere gün doğmuş olur. Gençlerimizi onların insafına bırakmış oluruz. Onun için bu mücadelede sivil toplumu, kamusu, vatandaşı, ailesi, annesi, babası, her kim varsa ‘Ben Olsaydım’ sorusunu kendisine sorup bağımlılıkla mücadelede mutlaka katkısını ortaya koymak zorundadır." dedi. (İLKHA)