Denetime; Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun ve gıda kontrol ekipleri katıldı.

Yapılan denetimde, işletmelerin kayıt belgeleri, ürünlerin son kullanma tarihleri, etiket bilgileri, satış koşulları ve gıda maddelerinin muhafaza durumları kontrol edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Mehmet Aydın, özellikle Ramazan ayında tüketimi artan unlu mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek ve tatlı gibi ürünleri üreten ve satan işletmelerin denetimlerine ağırlık vereceklerini söyledi.

Aydın, “Vatandaşlarımızın satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihleri ve etiket bilgilerini kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmalarını ve daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." diye konuştu.(İLKHA)