ABD yönetiminin ve Avrupa ülkelerinin ekonomik yaptırım tehditlerinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşından neden caydıramadığına ilişkin bir soruya Milley, Putin'in uzun bir zamandır Ukrayna'yı işgal etmeyi hedeflediği ve bu hedefinden, ABD güçlerinin bu ülkeye gönderilmesi dışındaki araçlarla caydırılmasının mümkün olmadığı yanıtını verdi.
Milley, "Putin'in Ukrayna işgalinden caydırılması için ABD güçlerinin konuşlandırılması gerekirdi. Bunun da Rusya ile savaş riskini ortaya çıkaracağını düşünüyorum ki bunu tavsiye etmem" dedi.
Austin, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında dört temel öncelikleri olduğunu belirterek, bunları, ABD'nin güvenliğini sağlamak, NATO'yu bir araya getirerek ittifaka yönelik riskleri önlemek, Ukrayna ordusuna gerekli güvenlik yardımlarının akışını sağlamak ve Rusya ile olası bir gerilimi yönetmek olarak niteledi.
ABD'li bakan, Rusya'nın caydırılmasının ancak ABD askerlerini konuşlandırmakla mümkün olabileceğini ve Ukrayna'ya asker konuşlandırmanın söz konusu olmayacağının da çok önceden yönetim tarafından kararlaştırıldığını belirtti.
ABD'nin, Tavyan'ın Çin tarafından işgal edilmesine hazır olup olmadığına yönelik bir soruyu yanıtlamaktan kaçınan Austin, ABD'nin gelecek yıllardaki hasımlarına üstünlük sağlamak için yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.
ABD'nin olası bir Çin işgalini önlemek için Tavyan'a asker konuşlandırmasının, caydırıcılık açısından yararlı olup olmayacağına yönelik bir soruya ise Austin, "Bu tamamen farazi bir durum ve Ukrayna ile Tayvan arasında doğrudan bir karşılaştırma yapılmasını tavsiye etmiyorum. Bunların ikisi farklı sahalar ve farklı senaryolar." yanıtını verdi.
Austin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in aklından neler geçtiğini bilemeyeceğini ancak Çin'in, Ukrayna savaşında çok sayıda ülkenin bir araya gelip bu tür bir adıma karşı çıkma şeklinden ders çıkarması gerektiğini belirtti.