Hayat pahalılığı karşısında attıkları KDV indirimi adımlarına da dikkati çeken Nebati, Enflasyonla Mücadele Timleri’nin bu indirimlerin etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol ettiğini aktardı.
Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak 40 bini aşkın işletmeyi ve Ticaret Bakanlığının da 20 bin işletmeyi ayrıca denetim altına aldığını, bu denetimleri hızlı şekilde devam ettirmekte kararlı olduklarını ifade etti.
Bazı bakliyat ürünlerine, yemlik ürünlere, karkas et ve yağlık bitkilere ihracat kısıtlaması getirdiklerini ve bitkisel yağlarda 30 Haziran’a kadar gümrük vergisini sıfırladıklarını anımsatan Nebati, "Enflasyonist baskı oluşturmadan, üretim ve istihdamı teşvik edecek, ihracatı artıracak yatırımları desteklemek üzere kredi kullanımını önceliklendiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Nebati şunları söyledi;
"Kur stabil olduysa faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz. Atmış olduğumuz bu adımlara rağmen beklentilerdeki bozulmanın etkisi ile oluşan enflasyon ataletini alternatif yatırım araçları gibi enstrümanları geliştirerek kıracağız. Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye indiğini ve bu inişin devam ettiğini göreceğiz. GES ve sulama kanalları yatırımları gibi tarımsal üretimi artırmaya yönelik atacağımız adımlar ile tarım ürünlerinin daha uygun fiyatlardan piyasaya sunulmasını sağlarken aynı zamanda yeni atacağımız adımlarla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Birilerinin karamsarlığına, birilerinin umutsuzluk aşılamasına rağmen biz umutla bakıyoruz geleceğe ve Türkiye'nin 21. yüzyılın en önemli aktörlerinden biri olacağını gören büyük bir camiasınız. Bu camia aynı zamanda Türkiye'deki büyük sessiz çoğunluğun sesi. Bu işlerin zorlukların üstesinden hep beraber geleceğiz."