İftar menümüze bugün klasik lezzetlerimizden tarhana çorbasıyla başlayalım...

MALZEMELER

3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram tereyağı
Tuz
Nane

Ana yemek olarak kıymalı lezzet şöleni karnıyarığa ne dersiniz?

MALZEMELER

6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma

Yanına şehriyeli pirinç pilavı eşlik etsin...

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

Tuz

Ve elbette bu menünün olmazsa olmazı cacık... Bu kez marullusunu deneyelim.

MALZEMELER

Marul ya da kıvırcık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
Birkaç diş ezilmiş sarımsak
Yoğurt
Tuz
Pul biber
Nane

Tatlı olarak Ramazanın olmazsa olmazı Güllaç...

MALZEMELER

1,5 litre süt
1,5 bardak şeker
1 paket güllaç
Süslemek için:

Fındık, ceviz veya mevsim meyveleri