Kandahar Hapishanesi Müdürü Seyid Ahtar Muhammed Ağa Hüseyni, yerel medyaya yaptığı açıklamada, 231 tutuklunun serbest bırakıldığını söyledi.

Bunlardan 220 kişinin uyuşturucu bağımlısı, 11'nin de uyuşturucu satıcısı olduğunu ifade eden Hüseyni, bu mahkumların 3 ila 6 ay arasında cezaevinde kaldığını, bu süre boyunca tıbbı tedavi ve rehabilitasyona tabi tutulduğunu ifade etti.

Hüseyni, mahkumların tamamının doktor tavsiyesi ve mahkeme kararıyla serbest bırakıldığını kaydetti.

Hüseyni, son 7 ay içinde toplam 1.200 uyuşturucu bağımlısının cezaevinde tutulduğunu ve tıbbi tedavi ve rehabilitasyon gördükten sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadeleye büyük önem veriliyor

Afganistan'da ABD işgaline son veren Taliban, yönetime geldikten sonra uyuşturucuyla mücadeleye büyük önem verdi. Bir çok uyuşturucu bağımlısı cezaevi, hastane gibi yerlerde tedavi altına alınarak bu bağımlılıktan kurtulmasına yardımcı olunuyor.

Afganistan İslam Emirliği, geçtiğimiz günlerde son olarak ülke genelinde haşhaş ekimini tamamen yasakladı. Emirlik, ekim yapılması durumunda ürünün söküleceği ve ihlal edenin de şeri hukuka göre cezalandırılacağını açıklamıştı. (İLKHA)