Ramazan ayında oldukça yoğun bir mesai harcayan Diyarbakır'daki fırıncılar, yaklaşık 300 derecelik sıcağın önünde oruçlu olmalarına rağmen iftar sofralarında halka sıcak ekmek yetiştirmek için gün boyu yoğun bir şekilde çabalıyor.
300 dereceyi bulan fırın sıcağından olumsuz etkilendiklerini ancak buna rağmen namazlarını kılmaya ve oruçlarını tutmaya devam ettiklerini belirten kentteki fırıncılar, özellikle Ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçtiklerini söyledi.
"Fırıncılar Allah'ın yardımı olmadan 14-15 saat aç-susuz kalamaz"
1985 yılından beridir fırıncılık yaptıklarını söyleyen Şahin Kartal, "14-15 yıl boyunca çıraklık, ustalık ve baş ustalık yaptım. Ramazan ayındayız, bereketli bir aydır. Zordur ama kazancımızı elde ediyoruz. Oruçlu olmamız zordur ama Allah rızkımızı burada gönderiyor. 300 derece sıcaklığının altında namazımızdan ve orucumuzdan eksik kalmıyoruz. İster fırıncılar ister inşaatçılar olsun Allah'ın yardımı olmadan hiçbir insan 14-15 saat aç-susuz kalamaz." şeklinde konuştu.
"Oruç tutmayan kardeşlerime tavsiyem orucu ihmal etmesinler"
Yaklaşık 35 senedir fırıncılık yaptığını belirten Mehmet Kurt, "Allah, ayet-i kerimede 'oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.' diye buyurur. Bu sebeple zor şartlar altında da olsak da oruç tutma imkanına sahibiz Elhamdülillah. İşimiz hem ağırdır hem de streslidir. Sıcaklığın altında oruç tutmak yüce Allah'ın bize verdiği güçtür. 35 senedir fırıncılık yapıyorum. Şartlarımız zor olsa bile oruç tutmayan kardeşlerime tavsiyem orucu ihmal etmesinler. Çünkü Allah bu bedeni yaratmışsa, kaldırabilecek kapasiteye de sahiptir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)