İftar sofralarının israf ile heder olmasını engelleyecek, bu ayın manevi havasına uygun aynı zamanda midemizi yormayacak iftar sofraları kurmak imkansız değil. İşte Ramazan ayının ilk gününün, ilk iftar menüsü...

Bugün iftarımıza klasik ama vazgeçilmez lezzetlerden olan mercimek çorbasıyla başlayalım.

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
2 litre sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Ardından lezzetli bir tepsi kebabına ne dersiniz?

MALZEMELER
600 Gram Orta Yağlı Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Adet Yeşil Biber
Karabiber
Pul biber
2-3 Diş Sarımsak
Üzerini Süslemek İçin

1 Patates
1 Tane Domates
Sosu İçin
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı

Yanına tereyağlı mis gibi kokan bir pirinç pilavı…

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
(tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar

Tatlı olarak lezzetli bir şekerpareye ne dersiniz?

MALZEMELER
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu