BATMAN- Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yazılı basın açıklaması yaparak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Resmi Gazetede yayımladığı “Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” ile çalışanlara rotasyon dayatması getirdiğini söyledi.

 

Seven yaptığı açıklamada, “Toplumdaki muhtaç insanlara yaşadıkları birçok soruna karşın, büyük bir fedakârlıkla hizmet vermeye çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarına Resmi Gazetede yayımlanan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile rotasyon dayatması getirildi” dedi.

 

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre Bakanlığa bağlı tüm birimlerde yöneticiler dışındaki tüm memurların rotasyon uygulamasına tabi tutulacağını belirten Seven, “Toplumun dezavantajlı kesimine hizmet veren ve özlük hakları konusunda sıkıntıları bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarının, karşı karşı karşıya oldukları tüm sorunlarının üzerine eklenen rotasyon dayatması çalışanların motivasyonlarını bozmuş, idarecilere öngörülmeyen rotasyon uygulaması Kurumdaki çalışma barışının da ciddi anlamda zedelenmesine neden olmuştur. Kamu çalışanlarının temsilcileri ile istişare edilmeden ve ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile getirilen bu yönetmelikte çalışanların aleyhine olan tüm maddelere Sendikamız tarafından dava açılacak, bu haksız uygulamanın kaldırılması için her türlü girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyor, yargı kararları sonucunda adaletin sağlanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Rotasyon kavimler göçüne neden olacak

Açıklamanın devamında Seven, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Sendikamızın rotasyona karşı Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda ve çeşitli platformlarda göstermiş olduğu dik duruş neticesinde kanunla çıkarılamayan rotasyonun yönetmelikle uygulamaya konulması, deyim yerindeyse kavimler göçüne neden olacaktır. Ülkemizde istihdamın yetersiz olduğu yerlerde çalışmak, teşvikle özendirilmeli ve cazip hale getirilerek gönüllülük esasına dayandırılmalıdır, aksi halde rotasyon gibi emrivaki ve haksız uygulamalar kamu çalışanlarının huzursuz olmasına neden olacaktır. Sendikamızın kamu çalışanlarına reva görülecek bu tür haksız ve adaletsiz uygulamaların her zaman karşısında olacağının tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)