Mezopotamya’nın tarih, kültür ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacıyla yapılan Birinci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman Mezopotamya İnanç Turizmi panelinde sunum gerçekleştirdi.

Birinci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında Mardin Artuklu Üniversitesi'ne gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, "Mardin, coğrafi konumu itibariyle Mezopotamya'dan Anadolu'ya açılan ticaret yolları üzerinde olması ve bereketli hilal olarak adlandırılan bölgenin merkezinde bulunması nedeniyle tarih boyunca birçok medeniyetin odağında yer almıştır. Üniversitemiz, bölgenin somut kültürel varlıkları yanı sıra turizm potansiyelini göz önünde bulundurarak turizme önemli katkılar sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda insanlık tarihinin başladığı ve geliştiği önemli bir coğrafya olan Mezopotamya'da düzenlenen Turizm ve Gastronomi Fuarında Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yer aldık. Turizm Fakültemizde şu an 500'ü aşkın öğrencimiz var. Hem Mardin'in hem Mezopotamya bölgesinin hem de ülkemizin turizm sektöründe kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılayabilecek bir fakülte konumundayız. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde gastronomi yarışmalarında şampiyonluklar elde eden öğrencilerimiz Mardin mutfağının yöresel lezzetlerini ziyaretçilere tanıttılar. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

Bölge mutfaklarının tanıtıldığı fuarda Mardin Artuklu Üniversitesi bir ilke imza atarak rekor denemesi de gerçekleştirdi. Başarıya ulaşan rekor denemesi kapsamında gastronomi bölümü öğrenci ve hocaları Mardin mutfağına dair bin kişilik yemek yapmayı başardı. Mardin mutfağının tanınmasına elçilik eden bu lezzetler fuar alanında bulunan ziyaretçilere dağıtıldı.

Dört günlük fuar süresince Mardin Artuklu üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından tanıtılan Mardin yerel lezzetleri ve geleneksel mutfak kültürü fuara gelen ziyaretçilerden geçerli not aldı. (İLKHA)