HABER MRK - Arnavutluk’un başkenti Tiran’da “Manevi ve Sosyal Sorunların Çözümünde Dinin ve Din Adamlarının Rolü” ana temalı 6. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı sonuç bildirgesiyle sona erdi. 6 ay sonra gerçekleştirilecek toplantının Bosna Hersek’te yapılması kararlaştırılırdı.12 Balkan ülkesinin katıldığı toplantının sonuç bildirgesini Arnavutluk İslam Topluluğu Genel Sekreteri Ali Zaimi okudu. 

 

Myanmar’da Müslümanların öldürülmesini şiddetle kınadıklarını, sorumluların da adalete teslim edilmesini istediklerini belirten Zaimi, “Son aylarda özellikle Myanmar’da ve diğer bazı ülkelerde Müslümanlara ve ibadethanelere yapılan saldırılar ile toplumların önderleri olan din görevlilerinin öldürülmelerini şiddetle kınıyor, toplumların saygın kişileri olan din görevlilerine yapılan bu çirkin olayların son bulmasını arzu ediyor, faili meçhul cinayetlerin ve katliamların faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini istiyoruz” dedi.

 

Din görevlilerinin iyi yetiştirilmesinin sağlayacağı faydalara dikkat çeken Zaimi, “Din görevlisinin; iyi yetişmiş ve iyi seçilmiş olmaları, Hz. Peygamberin sünnetinde var olan sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörü gibi özellikleri taşımaları ve insanlarla rahat diyalog kurabilecek nitelikte bulunmalarının ve yetiştirilmelerinin manevi ve sosyal sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.(İLKHA)