Tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çeken Türkman, tarım ve hayvancılığımıza sahip çıkıldığında, üretimin artacağını, işsizlik azalacağını, bolluk olacağını, gıda fiyatlarının düşeceğini, yağ ve şeker kuyruklarının da olmayacağına dikkat çekti.
“Boş bırakılan, bıraktırılan her tarla ve ahır fiyat artışı demektir”
Tarım ve hayvancılığı hor görenin yarını da zor göreceğine dikkat çeken Türkman, “Üretme imkanı ve kapasitesi varken boş bırakılan, bıraktırılan her tarla, her ahır; fiyat artışı, zam, işsizlik, yurt dışına bağımlılık, döviz açığı, karaborsacılık, spekülasyonculara davetiye çıkarmak, yağ, şeker, gıda kuyrukları ve parasını ödediğiniz gıda yüklü gemilere el konularak gönderilmeme ihtimali demek. Bakınız, araba fiyatları arttı diye, x markasının gömlek fiyatı arttı diye hükümete çokta kızan yok, ancak evine ekmek götüremediği, çocuğuna süt içiremediği, mutfakta tenceresini kaynatamadığı, yeterli gıdasını alamadığı için insanlar hükümete tepkili.” dedi.
“Tarım ve hayvancılığımıza sahip çıkarsak üretim artar”
Sayıları her geçen gün azalan, zor şartlarda üretim yapmaya çalışan köylüye, çiftçiye ve üreticiye sahip çıkılması çağrısında bulunan Türkman, “Tarım ve hayvancılığımıza sahip çıkarsak üretim artar, işsizlik azalır, bolluk olur, gıda fiyatları düşer, yağ, şeker kuyrukları oluşmaz, yurt dışına bağımlılık azalır, vatandaş ihtiyacı olan gıdayı alır, evine ekmeğini götürür ve hükümete olan tepkiler de azalır. Unutmayalım seçim günü şu kaldırımı, şu millet bahçesini, şu kültür ve kongre merkezini, şu cemaati olmayan camiyi niye yapmadınız, şu konseri niye vermediniz diye size kimse hesap sormaz. Ancak evine ekmek götüremediği günlerin, çocuklarına mahcup olduğu zamanların hesabını sorar ve sandığa yansıtır.” uyarısında bulundu.
“Eli nasırlı köylüye, çiftçiye ve üreticiye sahip çıkalım”
Türkman, “Halen vakit varken, gelin yarın değil, bu günden üretmek için çırpınan ve bu ülkenin gıdasını fazlası ile üretme imkanına sahip olan eli nasırlı köylüye, çiftçiye ve üreticiye sahip çıkalım. Bu ülkenin toprağında ve insanında bu kapasite var. Yeter ki yanlarında olalım. Yeter ki doğru karar alalım. Yeter ki doğru politika oluşturalım. Yeter ki Hans'a değil Hasan'a sahip çıkalım. 85 milyonun sofrasına ucuz, sağlıklı gıda alabilmesi ve doyması, sayıları her gün azalan köylerde yaşayan 5 milyon çiftçinin, üreticinin tarlasını ekebilmesine, ahırındaki hayvanına bakabilmesine bağlı. 5 milyon köylüye bakar, sorularını çözer, üretimini arttırırsak 85 milyonun da gıda sorununu çözmüş oluruz.” diye konuştu. (İLKHA)