MERSİN- Yenişehir Kaymakamlığı, çalışanların masa başında geçirdiği saati göz önüne alarak,  personelin iş verimini ve memnuniyetinin attırılması ve uzun vadede baş gösteren iş hastalıklarını önlemek amacıyla “Ofiste Sağlık Projesi”ni başlattı. Projenin 24 Mayıs’a kadar devam edeceği belirtildi. 500 personelin proje kapsamında eğitileceği ifade edildi.
 
Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren  Dr. Nezaket Özpolat Çakar, sağlıklı çalışma ortamının önemini vurgulayarak, ofiste bulunan ekipmanların çalışanın konforuna göre uyarlanmış olması gerektiğini söyledi. Masa başında çalışanların genellikle baş, boyun ve sırt ağrılarından şikayetçi olduklarının altını çizdi.
 
Kaymakamlık personeline oturma sırasında vücudun uygun duruş şeklinin sağlanması gerektiğini de anlatan Dr. Nezaket Özpolat Çakar , “Baş nötral pozisyonda tutulmalıdır, kişi tüm alanlara rahatlıkla ulaşabilmeli ve bu sırada vücudu eğilip bükülmemelidir diye konuştu. Dr. Çakar, oturma pozisyonunun en fazla iki saatte bir değiştirilerek hareket edilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı. Toplumun yüzde 80-85’inde, özellikle masa başında çalışanlarda kronik ağrılar geliştiğini belirtirken, bu ağrılardan ofis egzersizleriyle kurtulmanın da mümkün olduğunu” belirterek  sözlerine şöyle devam etti: “Kanser hastalığının çok yaygın olduğu kamuoyunca biliniyorsa da, aslında en çok kas ve eklem rahatsızlıklarından dolayı iş kaybı ve erken emeklilik söz konusudur.”
 
Daha sonra Fizyoterapist Nazire Avlar tarafından personele ofis ortamlarında masa başında çalışırken yapmaları gereken egzersiz hareketleri uygulamalı olarak gösterildi.(Osman Öksüz-Üsame Ortaç- İLKHA )