DİYARBAKIR - Diyarbakır merkezli Yetim-Der, mağdur ve muhtaç aileler yararına bir kermes düzenledi. Bugün başlayan kermes on beş gün sürecek. Kırtasiye çeşitleri, kitap ve giyecek bulunan kermeste yanı sıra yiyecek ve içecek de bulunuyor.
 
Yetim Der Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Emek, “Kermesimizi, özellikle yetim ve mağdur ailelere yardımda bulunmak amacıyla düzenledik” dedi.
 
Evlilik projelerinin de bulunduğunu ifade eden Emek, “Bunların gelirleri de yüz çifti evlendirme projesi giderlerine harcanacaktır. Projelerimiz sadece kermesle ilgili değildir. SMS yoluyla da yardım projelerimiz var. Tabi kermesimizi sadece yetimlerle sınırlı tutmuyoruz, mağdur ve ihtiyaç sahibi olan herkese yardımda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Farklı yardım projelerinin de bulunduğunu ve tez zamanda hayata geçirmeyi istediklerini belirten Emek, “ Bir diğer projemiz de, okuma sıkıntısı çeken yüz mağdur öğrenciye burs vermeyi düşünüyoruz. Ondan sonraki aşamalarda ise imkân dâhilinde sünnet projemiz de vardır. Ramazan ayında  yetim çocukları giydirme projelerimiz var. Bu projelerimizin ilk etabı olarak 2013 yılında bu kermesi düzenliyoruz. Daha önce dediğim gibi SMS yoluyla ve bağış yoluyla da yardım toplamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Bayanlar için adres: İstasyon Caddesi Ayhan Durağı Devran Apartmanı altı.
 
Erkekler için adres: Kooperatifler Mahallesi Akkoyunlu 1. Sokak İkra-Der karşısı.
(Hüseyin Yalçın - İLKHA)