AĞRI – Peygamber Sevdalıları Platformunun 26 Mayıs’ta tüm Türkiye genelinde düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’na bir okulun tahsis edilmesi için Milli eğitim Müdürlüğüne başvuran platform yetkilileri, skandal sayılabilecek bir ret cevabı aldı.
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ağrı İl Koordinatörü Arif Yılmaz, “Milli Eğitim Müdürlüğüne Kutlu Doğum Siyer Sınavı için il merkezinde her hangi bir okulun tahsis edilmesi için 10 gün önce dilekçe ile başvurduk. Gelen cevapta ise 26 Mayıs’ta İmam Hatip Lisesinde Hutbe Okuma Yarışması olacağı gerekçesi ile skandal sayılabilecek şekilde ret cevabı aldık” dedi.
 
“Ağrı’da sadece İmam Hatip Lisesi mi var?”
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden her hangi bir okulun tahsis edilmesini istediklerini belirten Yılmaz, “Herhangi bir okul ismi vermememize rağmen müdürlük dilekçeye trajikomik bir cevap verdi. Sanki Ağrı’da İmam Hatip Lisesi yalnız varmış gibi, dilekçede belirtilen tarihte Hutbe Okuma Yarışması’nın olduğundan dolayı okul tahsis talebimiz ret edildi. Buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz. Amacınız ne? Bir talep bu kadar mı çarpıtılır? Bir yasal hak bu kadar mı yasal cümlelerle süslenip, reddedilir? Bir resmi makam bu kadar mı kendini komik duruma düşürür?” diye sordu.
 
 “Milli Eğitim Müdürlüğünü, Peygambere saygıya davet ediyoruz”
Yasal olarak bütün haklarını kullanacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Yılmaz, “Amacınız bize engel olmaksa, yasal olarak haklarımızı sonuna kadar arayacağız ve bu konunun takipçisi olacağız. Eğer amacınız Peygambere ve dolayısıyla davasına engel olmaksa, unutmayın ki, kimse bu Peygamber sevgisi önünde duramamıştır, siz de duramayacaksınız. Kurumunuzu sizin açınızdan yüz kızartıcı bulduğumuz bu yanlışlıktan dönmeye çağırıyor ve herkesi akıl ve sağduyu çerçevesinde Allah ve Resulü’ne saygıya davet ediyoruz“ şeklinde konuştu.
 
‘Biz bu sınavı sokakta da olsa yapacağız’
Her hâlükârda sınavı yapacaklarını belirten Yımaz, “Milli Eğitim Müdürlüğü okul tahsis etmese de, bu sınavı sokakta dahi olsa yapacağız. Ama yapılan bu haksızlığı ne camia olarak biz ne de Peygamber Sevdalısı olan halkımız kabul etmeyecektir” dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)