Doğu Perinçek'in Genel Başkanlığı'nı yaptığı Vatan Partisi'nin yayın organı olarak bilinen Aydınlık gazetesi, sık sık Çin'in asimilasyon politikalarına maruz kalan Sincan Bölgesi'ne yönelik yayınlar yapıyor. Bölgede yaşayan Uygur ve diğer Müslüman azınlıklara yönelik kötü muamelenin Batı propagandası olduğunu iddia eden Aydınlık, Çin'in bölgeye yönelik politikalarını aklamaya çalışıyor. 

Kültürel, dini ve etnik asimilasyona maruz kalan ve Çin'in 'eğitim kampı' olarak lanse edilen kamplarında zorla çalıştırılan azınlıklar yıllardır bu zulmü dünyaya duyurmaya çalışıyor.

 Çin'in Doğu Türkistan'da inşa ettiği bin 400'ün üzerinde toplama kampı bulunuyor. Uygur aktivistlere göre  Çin yönetimi, 5 milyon civarında Uygur ve diğer Türki toplumlara mensup kişileri toplama kamplarında tutuyor. Kamplardaki kötü muamele ve asimilasyon uygulamalarına karşı çıkanlar ise Çin tarafından 'terörist' olarak yaftalanarak cezalandırılıyor. Kmaplarda zorla tutulan ailelerin çocukları ise çocuk kamplarında 'Çinlileştiriliyor.' Çin'in Müslüman azınlıklara yönelik asimilasyon politikası  uluslararası kuruluşlarca belgelenmesine rağmen medyanın Çin'in politikalarını aklayıcı tavrı tepki çekiyor.