ŞANLIURFA- Kavşaklardaki ışıklarda mendil, sakız, şeker ve benzeri şeyler satan çocuklar büyük tehlikeye neden oluyorlar.
 
Araçların en yoğun olduğu  saatlerde ışıklarda duran çocuklar,  araç sürücülerine ya bir şeyler satmak için ya da sürücülerden para istemek için araçların arasına giriyor. Araçların bazen seyir halinde olması kazalara davetiye çıkarıyor. Bu durumdan rahatsız  olan sürücüler genellikle araçlarının camlarını kapatmak zorunda kalıyor.
 
Kemal Taştan isimli sürücü Şanlıurfa’da az sayıda çocuğun ışıklarda durduğunu ama son günlerde Suriye’den gelen mültecilerden dolayı bu sayının arttığını belirterek çoğu zaman araçların önüne çıkmalarından dolayı kaza yapmaktan korktuğunu ifade etti.
 
Işıklarda duran çocukların aslında büyükleri tarafından yönlendirildiğini belirten Ahmet Gündüz  bu çocukların duygu sömürüsü yaptığını verip vermemek konusunda kararsız kaldıklarını vurguladı.
 
Tüm bunların eğitimsizlikten kaynaklandığını ifade eden İsmail Güneş ise anne ve babaların çocuklarına sahip çıkarak onları bu tür yerlere göndermemeleri gerektiğinin altını çizdi. Güneş “Bu tür aileleri tespit edip gerçekten mağdurlarsa onlara yardım elini uzatmalı ve onları bu konuda bilgilendirmeli. ”dedi.(Osman Gülebak-İLKHA)