KONYA – Besicilik yapan vatandaşlar, saman ve yem fiyatlarının yüksek, hayvan fiyatlarının ise düşük olduğunu, bu nedenle çok zor durumda olduklarını ifade ettiler.
 
Konya Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Başkanı Nazif Karabulut, bugün itibariyle 4 bin 200 kayıtlı üyelerinin bulunduğunu söyledi.
 
Üreticilerin pazar bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Karabulut, “Nüfusu 2 milyonu bulan Konya’da şu anda mezbaha yok. Koskoca Konya ili Ladik kasabasındaki mezbahada kesimlerini yapmak zorunda. Üreticiden 14 TL’ye alınan et, marketlerde 35 TL’ye satılıyor. Üreticiler kendi kaderlerine terk edilmemeleri lazım. Acilen çok önemli önlemlerin alınması lazım” dedi.
 
Besicilerden Mehmet Yılmaz. Mezbahanın Konya’da olmamasında yakındı.
 
Besici Zeki Uray ise, “Sütün litre fiyatı 80 kuruş, yemin kilosu şu anda 80 kuruş…  Süt sudan daha ucuz hale gelmiş durumda… Zarar ediyoruz, küçük besiciler işi bırakıyor, büyükleri de zor ayakta durmakta, onlarda işi bırakmak zorunda kalacaklar. Yem ve ilaç fiyatları çok pahalı, yakın zamanda malımız telef olunca 4-5 milyon TL zararımızı da göz önünde bulundurursak her herhalde durumun ne kadar vahim olduğu anlaşılır” dedi. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin-İLKHA)