Irk ve uluslararası statü konusunda rahatsız edici bir tavır takınan batılı muhabirler Ukrayna'yı Irak, Afganistan veya Suriye gibi diğer ülkelerden daha “uygar” olarak nitelendirip ülkenin savaşı hak etmediğini belirttiler.

Sarı saçlı mavi gözlü Avrupalıların ölümünü kabullenemeyen ırkçı medya Müslüman çocuklara yönelik zulmü bir kez daha görmezden geldi.  Son olarak siyonist polislerin 12 yaşındaki Filistinli kız çocuğunu acımasızca dövdüğü görüntüler ortaya çıkmış, dünya bu zulme de sessiz kalmıştı. 

Batının çifte standardı bununla sınırlı kalmadı. Filistinli Muin Naim, spor müsabakalarında yaşanan çifte standardı şu ifadelerle dile getirdi;

''Dünyanın sahtekarlığı spora da yansımaya başladı .
Bir oyuncu İsrail işgalci rejimin bir oyuncusu ile bu işgalci ile oynamak istemiyorum dediğinde 10 yıl oyundan men ediliyor .. bu gün ise AB ülkeleri Rusya ile oynamak istemiyoruz dediler ve Rusya spor müsabakalarından çıkarıldı''

Batılıların çifte standardına tepki ve Filistin'de yaşanan zulmü dünyaya duyurmak için sosyal medyada #FreePalestine etiketiyle hashtag çalışması başlatıldı.