BATMAN- BATSO seçimlerinde aday olan Salih Yıldız’ın temsilciliğindeki “Turuncu Grup” İl Kültür Merkezi konferans salonunda üyelerini tanıtıp bilgilendirme toplantısı yaptı.
 
Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine aday olan Turuncu Grup,  şehirdeki her kesimden temsilcinin ayni grup bünyesinde bir araya gelmesini sağladı. Turuncu Grup temsilcisi Salih Yıldız, “Bu farklı renkleri 1 yıl önce bile bir araya getiremezdik,  kısa surede oluşan bu olumlu havanın ve birlikteliğin mutlaka devam etmesi gerekiyor.” dedi.
 
Çözüm süreci bölgedeki toplumsal barışın tesisi yönünde ilk meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Yıldız, Batman’ın tüm farklılıkları olarak bir araya gelip Batman’ı geleceğe hazırlamak için BATSO yönetimine aday olduklarını ifade etti.
 
Yıldız, üyelerine yapacakları projeleri tek tek sayarak bilgilendirmelerde bulundu. Yıldız, “Devam eden çözüm süreci ile oluşan istikrar ortamı ekonomik kalkınmamız için ilk meyveleri verdi. Batman’da artan yatırım talebine ilaveten Batman’ın zenginliğini oluşturan farklılıkları ortak hedef doğrultusunda bir araya geldi. Bizler Batman’ın ruhunu oluşturuyoruz. Hedefimiz Batman’ı gelecekte ortak akıl ile Dicle’nin aktığı verimli topraklarda doğal ve tarihi zenginlikleriyle bölgesinde bir cazibe merkezi haline getirmek. Batman’ı gelecek yıllarda sanayi üretimi, sürdürülebilir kalkınma projeleri, turizme kazandırılmış tarihi ve doğal güzellikleri, özellikle yeniden şekillenen Orta Doğu pazarına tam entegre olmuş ekonomik yapısıyla cazibe merkezi bir şehir haline gelmesi için çalışacağız. Bunun için de somut hedefimiz gelecek 10 yılda 500 milyon dolar ihracat yapabilir hale gelmek ve sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında iller arasında ilk 40’a girmek ” dedi.
 
Daha sonra Yıldız, üyelerine hedeflerini ve ilkelerini anlatarak yapılacak projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
(M.Fatih Akgül/Cevher Ekinci-İLKHA)